Hopp til innhold

Vellykket samling på Mesnali

Nok en flott samling er unnagjort på Mesnali. En stor gjeng lot seg ikke stoppe av litt frisk temperatur første dag - vi driver med vinteridrett....

En gledelig stor gjeng hadde funnet veien til Mesnali for Skiforbundets årlige snøsamling i langrennog alpint for mennesker med utviklingshemning. Det gledet oss å få bli kjent med både nye utøvere og trenere.

Trenerne i de to grenene har skrevet rapport fra samlingen; 


Langrennsgengen linjet opp på en av øktene... flott gjeng...

Både Vibeke og Ole Christian var nye trenere på denne samlingen, men etter hva vi har hørt var utøverne veldig fornøyde med "ferskingene" på trenersiden. 
Her er rapporten fra deres første samling:
14 utøvere, to trenere i tillegg til foreldre og ledsagere tilbrakte helgen 21.-24.januar på langrennsamling på Mesnali. Det var ankomst torsdag kveld, hvor tiden ble brukt til innlosjering, kveldsmat og ’’bli-kjent-kveld’’ – noe som var kjekt for de nye langrennstrenerne, så de i hvert fall fikk lært et par navn! Alle var i seng til kl 23, før det var opp igjen kl 7 for å gjøre seg klar til å spise frokost.

Med frokost i magen og matpakke smurt så var det klart for å gjøre seg klar for helgens første økt! Den foregikk på Natrudstilen i over 20 kuldegrader, men med strålende sol var ikke kulda noe problem. Økten hadde fokus på lek og moro, stafetter og sisten. Trenerne fikk lært seg nesten alle navnene etter denne økten!

Lunsj ble spist inne i matsalen på leirskolen, hvor foreldre ordnet varm kakao! Det var godt etter å ha vært ute i kulda. 14.30 var det avreise til økt 2 som ble gjennomført like ved leirskolen på Mesnali. Her startet vi med skiskyting som falt godt i smak! Det ble kastet erteposer på markeringsvester – noe som flere erfarte ikke var så lett i starten! Vi øvde på bakkekjøring, og gikk oss en liten skitur til slutt. Etter å ha tatt en god dusj og fått på oss tørre klær var det tid til litt avslapping før det ble middag. Her var vi heldige og fikk til og med dessert!  Etter måltidet disponerte utøverne sin egen tid, mens trenere og foreldre/ledsagere var på møte. Utover kvelden ble det idol og senkveld på TV, fargelegging og spill.

 Lørdag morgen var vi tidlig oppe til frokost og en langt mildere temperatur! Matpakke ble smurt, og vi kjørte opp til Sjusjøen hvor det var tid for konkurranse! I tett tåke gjennomførte alle med god stil – takk til foreldre og ledsagere som tok på seg jobben som løypevakter; det trengtes i den dårlige sikten.  Vel nede på leirskolen ble det matpakkespising og nok en gang kakao! Ettermiddagsøkta ble gjennomført innendørs hvor vi hadde en langrennsspesifikk sirkeltrening med styrke og utholdenhet. Her ble det jobbet godt i par, og spesielt utholdenhetssekvensene med dans falt godt i smak hos alle!
Etter middag ble det utdeling av medalje og diplom på Etiopia. Foreldre hadde bakt boller, og det ble kuttet opp grønnsaker og frukt til dipp! Alle fikk også en brus hver. Kristin hadde laget en flott quiz, og resten av kvelden ble brukt til mange hyggelige samtaler, tegning og spill!

Søndag var det tid for siste økt, og vi fikk en helt fantastisk skitur ved vannet nedenfor Mesnali leirskole. Solen strålte og det var bare et par kuldegrader og vindstille! Etter dette var det tid for en siste dusj, pakking, lunsj og avreise – og vi gleder oss allerede til å se dere på neste samling! Takk for en fantastisk innsats og fin samling


En rekordstor alpingjeng har det gøy!!

Sofie og Bjørn Inge er drevne trenere for alpingjengen og blir satt stor pris på av utøverne.
Her er deres oppsummering av helga; 

Deltakarar: Svært gledeleg med heile 12 stk., og mange nye. Fint at mange er under og rundt 20 år.
Vi hadde 3 fine dagar i bakken med svært gode forhold, og fekk øvd mykje på grunnleggjande skiferdigheit.
Laurdag hadde vi konkurranse, og tidene viser at alle har ein stabil og trygg teknikk.
Vi såg stor framgang hos enkelte, dette sikkert på grunn av få timar på ski dette året, men det viser også at der er rom for stor utvikling.
Alle har skiferdigheit innanfor dei to øverste nivå, til ein eventuelt deltaking til «Special Olympics.»
Svært positive tilbakemeldingar frå foreldre/ledsagere, verker som ei positiv og ressurssterk gruppe.


nif-epi04, 04