Hopp til innhold

Samling med mye trøkk

Landslaget har gjort unna en ukessamling i Torsby - her kan du lese mer om samlingen sett med trener Kjell Arnes øyne.

Oktober, denne kalde fine høstmåneden, der løvet faller og de første fjonene av snø faller. Der en skiløpers hverdag preges av glatt veibane og mye æljhufs. Der rulleski kan by på utfordringer og senebetennelser er et kjent begrep. Vel, så er ikke tilfelle i 2016. Rekordvarme, shortsvær og velbehag har prega denne høsten. Slik var også samlinga vår i Torsby.

"Høstferie" betyr samlingsuke. Torsby i Sverige kaller. Alle mann og kvinne, alle, på plass(unntatt Birgit, som så smått er igang etter PL i Rio). Torsby har skitunnel, flott rulleskibane, skytterblinker, ypperlig terreng for springing og Hovfjället. "Fjellet" der motbakker flyges. Denne gang på rulleski. Samlingas første økt ble gjennomført i detta fjellet. Her ble standarden satt i en forrykende 7x7 minutters intervall. Løpere gikk i kjelleren, trenere gikk bananas på sidelinja. Vi ga alt! Vi hadde ikke noe valg, Per Arne Botnan var med. Sjefen likte det han så og han ga oss godkjent. Ingen måtte gå denna dagen.

Vi fikk en tilnærmet perfekt start på samlinga, men mye vil ha mer, så toget rullet videre inn i tunnelen. Her fikk vi smake på snøen. Du verden for en opplevelse å gå på ski i tunnel med gråe vegger og der samtlige løpere går med kuldemaske. Som tynseting er det uhørt å bruke noen form for maske hvis ikke temperaturen er under 40 kalde, men her i Torsby er det andre regler. Man får en følelse av å være i kulissene i en Star Wars-film. Men fra spøk til alvor, maske eller ei, vi er i form. Tunge terskeldrag i skøyting ble forsert. Til og med coach Berger fikk prøve seg på noen sugendes drag, til terningkast 5. 


Håkon under en rolig økt i tunellen.... 

Samlingas siste hardøkt ble testløp/3-5 intervall. Testløpet ble tidlig annonsert som uoffisielt NM for funkislangrenn. Dronningpokalen gikk til Bye/Nelson, mens samtlige deltakere fikk hvert sitt rizzlapapir i startpremie. Også på denna tøffe økta gikk samtlige løpere i kjelleren. Så vi feira det hele med taco til middag.


Eirik og ledsager Arvid 

 Vi sitter igjen med en fin følelse etter samlinga i Torsby. Solid form, god harmoni i gruppa og to trenere som virkelig får gjort jobben, gir oss ståltro på sesongen vi har i vente. Nå satser vi på at Bangen/Berger-effekten holder stand ei stund til. Kursen settes nå mot neste samling i Trysil i november, samt sesongstart på Natrudstilen og Beitostølen.

På vegne av landslaget; Coach Bang Hansen

Dere kan også se flere bilder fra samlingen på våre facebooksider; Siforbundet FH, følg også utøverne på deres Facebookside; Syn og lemlauslandslauget 

NIF-EPI02, 02