Hopp til innhold

Akitivitets Cup - Utviklingshemmede

NYHET - Aktivitets Cup for mennesker med utviklingshemning - register din aktivitet på langrenn og alpinski og få muligheten til å vinne flott premie. Vi kårer den mest aktive utøveren

Vinteren med snø og kuldegrader er kommet over store deler av landet vårt. Norges Skiforbund åpner nå for aktivitetsregistering på nyvinningen Aktivitets Cup for mennesker med utviklingshemning. 

Vi ønsker å stimulere til økt aktivitet og muligheten for å kunne nå opp selv om du ikke er den som går/kjører lengst eller fortest. Her handler det om å være mest mulig aktiv. 
NSF ønsker dessuten å bli kjent med flere aktive som har en utviklingshemning enn de som deltar på våre årlige nasjonale samlinger på barmark og snø. 

Hva er Aktivitets Cup?
Tanken bak AktivitetsCupen er først og fremst å være med å bidra til økt aktivitet rundt om i landet vår for mennesker med utviklingshemning. Vi vet at det er mange der ute som vi ikke kjenner, men som er aktive og går eller kjører på ski. 

Aktivitets Cup er en enkel registrering på nett av ulike type aktivitet som trening på egenhånd eller sammen med en eller annen treningskompis (være seg foreldre, søsken, venner eller støttekontakt), klubbtreninger, samlinger, deltagelse på konkurranser etc. 

All aktivitet har fått en ulik vekting av poeng, hvor aktivitet på ski er vektet høyest, dette da vi ønsker å stmulere ekstra til skiaktivitet. Men du kan også registrere annen idrettsaktivitet du driver med. 

Vi vil ved sesongslutt kåre den mest aktive utøveren/deltakeren. 
Her handler det ikke om å være den som går lengst eller kjører fortest, men den som faktisk er mest aktiv. 

Distansemerket på ski
Parallelt med å registrere aktiviteten din kan du også registrere hvor registrere hvor langt du går (antall km).  
For alpinistene er 1 time aktivkjøring i bakken = 4 km. Tid i bakken regnes automatisk om til km ved registrering. 

Det er ulike merkekrav for hhv bronse - sølv og gullmerke på 4 ulike nivå

NIVÅ BRONSE SØLV GULL
1 15 km 25 km 50 km
2 25 km  50 km  100 km
3 50 km 100 km 200 km
4 100 km 200 km 300 km

Velg ditt nivå når du registrerer deg på Aktivitets Cupen.  
Når du registrerer aktivitet vil du få melding om hvor mange km du har samlet. 
Distansemerket du oppnår i løpet av sesongen kan du få kjøpt via Norges Skiforbund. Oppnår du Gullmerket 3 år på rad kan du få kjøpt 3-års pokal og 5 års pokal om du oppnår dette 5 år på rad. 
Vi oppfordrer alle til å prøve og tøye sine egne grenser, slik at dere har noe og jobbe mot hele vinteren. 

Hvordan starte opp med registrering??
Logg deg inn på følgende link; https://lillylabs.typeform.com/to/NLxeqc 
og register deg - dette er en enkel registrering som kun skal gjøres en gang. 
Du vil etter en liten stund motta en mail fra Skiforbundets AktivitetsCup med link til selve aktivitetsregistreringen og det er denne linken du da bruker når du registrerer aktiviteten.
Du vil jevnlig få oppdatering på hvor mange aktivitetspoeng du har samlet.  

Hva om jeg har spørsmål/trenger hjelp??
Har du spørsmål kan du svare på mailen fra Skiforbundets Aktivitets Cup eller sende en mail til; aktivitetscup@gmail.com

Vi håper riktig mange vil registrere sin aktivitet her. Vi takker også den gjengen som har gitt nyttige tilbakemeldinger under utarbeidelse av AktivitetsCupen. 
Om du ønsker å rapportere hvor lenge du er på trening kan dette gjøres i kommentarfeltet for den enkelte treningsøkt. Vi velger å starte i det små, blir dette noe som veldig mange bruker, ser vi på mulighetene for utvidelse. 

Kjenner du noen dette kunne vært aktuelt for - spre nyheten!

Vi ønsker alle en aktiv sesong, med masse tid på ski! 

NIF-EPI02, 02