Hopp til innhold

Høstsamling i Trysil

Tradisjonen tro inviterte NSF til åpen barmarksamling for utviklingshemmede langrennsløpere og alpinister. I år valgte vi vakre Trysil som samlingsted

21 utøvere (som skulle bli til 22 i løpet av helgen), tre trenere samt foreldre/ledsagere var klare for 3 innholdsrike dager ikke langt fra den svenske grensen.
Torsdag kveld hadde ikke mindre å by på enn en nydelig middag samt et enda bedre kakebuffet, men også gjensynsglede blant utøverne og en varm velkomst til våre tre nye deltakere.
Etter en rolig natt ble utøverne vekket tidlig på fredags morgen, frokost kl. 7 er nok ikke i alles favør, men når man skal ut å trene er det nok ikke uunnværlig å fylle på med energi i god tid før økta. Så var alle klare til første treningen, spenst og koordinasjon. På grunn av det mildt sagt «litt våte» været gjennomførte vi siste delen av økta i hotellets korridorer.  Sikkert var det noen ansatte som ikke var vant til å se en gjeng gående fram og tilbake med høye kneløft.

Etter inntaket av matpakke og en velfortjent pause gikk vi ut på andre økt, som blant annet inneholdt styrke. Styrkedelen, ble i mangel på gode lokaler, absorbert i det flotte solværet ute, ærlig talt det er vel mye morsommere å ta knebøy etter knebøy, push up etter push up ute mens sola varmer kroppen enn inne i et trangt illeluktende styrkerom???
Den gode innsatsen ble belønnet med en time bowling i hotellets bowlinghall i forkant av middag! Konkurranseinstinktet var i høyeste grad tilstede, men at man også kan glede seg over god prestasjoner til kameratene, og også gi et trøstens ord til de som ikke traff like godt er verdifulle egenskaper. Etter en bedre middag disponerte utøverne sin egen kveld.

Lørdagen begynte like tidlig for de aller fleste, og denne gangen ventet en intervalløkt på utøverne. Med full innsats løp de opp og ned bakken i pyramideintervall, alle ga sitt ytterste for å imponere trenerne og ikke minst seg selv. En liten ekstra motivasjon lå det kanskje i det å bli lovet en søt overraskelse hvis alle gjorde sitt beste.
Første belønning ventet rett etter økta, der alle inntok hotellets basseng, samt klatreveggen  over vannet. Her ble det en time med svømming, klatring og kos i boblebadet, før alle mer eller mindre slitne kunne men god samvittighet nyte lunsjpakka.
Ettermiddagsøkta var preget av en langtur opp i fjellet. Noen foreslo at vi like godt kunne ta turen til nabolandet, men til slutt ble det en tur mer vestover, opp alpinbakken. Ved Knettsetra delte seg gruppen. Noen tok fatt på hjemturen, mens den raskeste gruppa videre oppover, denne gangen rett opp bakken. Det skulle vise seg å bli en ganske så våt tur, og de som ikke hadde på seg fjellstøvler fikk kjente på det kalde vannet som gjemte seg under gresset. Men alle kom seg trygt hjem mer eller mindre våt.
Etter middagen kom høydepunktet, den «søte overraskelsen» som viste å være brus samt litt potetgull. Mens alle kunne glede seg over godsakene hadde Kristin N, en av utøverne, forberedt en spennende og utfordrende quiz om våre helter på ski. Kvelden ble avsluttet med Stjernekamp på storskjermen, før alle kunne innta en velfortjent hvil og en god natts søvn i hotellsengen siste gang.

Søndagen var vi ennå tidligere på`n, for tidlig for Raddison Blu, som ikke har frokosten tilgjengelig kl.7 på en søndag….  så løsningen ble det en liten frokostmatpakke på oss alle, som inneholdt nok til å gi nok energi til å gjennomføre samlingens siste økt. Her fikk alle, både alpinister og langrennsløpere utfordret basisferdighetene sine.
Samlingen ble avsluttet med lunsj for oss morgenfugler med hotellets  frokostbuffe, hvor resten av gjestene spiste frokost. Så var det på tide å si «Ha det» til alle og mange har allerede begynt å glede seg til neste samling som er i januar.    
Takk for innsatsen og en kjempeflott samling.

Se flere bilder på våre Facebooksider, Skiforbundet FH

nif-epi04, 04