Hopp til innhold

Ny sesong i gang med nytt trenerteam

Langrenn/skiskytter landslaget gjennomførte sin første samling på Lillehammer i uka som gikk.

Lars Berger som ny hovedtrener for landslaget for syns og bevegelshemmede, har fått med seg Morten Eilifsen på laget som assistenttrener. En spennende duo som nå tar fatt på jobben med å løfte paralympicsutøverne våre ytterligere ett nivå.


Laget 2015-2015
bak fv: Nils Erik Ulset, Håkon Olsrud, Anne Karen Olsen, Trygve T. Larsen
foran fv. Marie Karlsen, Jon Ivar Sandhaugo og Eirik Bye
(Birgit Skarstein mangler, hun er inne i rosesongen)

Tradisjonen med samlingsrapporter fra laget blir opprettholdt, og utøverne oppsummerer samlingen på følgende måte;
Mye har skjedd med laget siden siste verdenscuprenn i Surnadal i mars. Skiskyttere og langrennsløpere er nå ett lag. Nye trenere er på plass, ingen ringere enn Lars Berger og Morten Eilifsen som ikke skulle behøve noen nærmere presentasjon for de som vet hva ski, staver og ekstra skitupp er. Vi er i alle fall godt dekket hva angår kunnskap om skiskyting og langrenn og er glade for at de er med på laget framover. Det eneste kjipe for oss utøvere er at vi risikerer å få «trenerdeng». Det er jo ikke bra. Men vi får ta det som nok en motivasjon for å trene steinhardt framover.

Første samling var på Lillehammer med base på Birkebeineren hotell, en trivelig bopel, et brukbart steinkast fra Lysgårdsbakken, hvor Ari-Pekka Nikkola tok en solid andreplass i verdenscupen i 95. Birkebeineren hotell byr på god mat og ditto gul saft. Fokus for samlingen var å bli kjent, teambuilding og testing. Kjemien mellom utøvere og trenere kom raskt på plass, så den kunne umiddelbart hukes av på «check-lista». Utøverne kjenner godt til hverandre fra før, og har vist at de tåler trynet på hverandre, selv over lengre perioder.

I timene hvor det ikke foregikk trening eller bespisning hadde vi fokus på å lage spilleregler for laget og skape et godt team med en god treningskultur.

For å finne ut hvordan formen/tilstanden var i mai hadde vi booket avtale ved Høgskolen i Lillehammer. Her skulle det løpes, pigges og skøytes på tredemøller til mannen med ljåen banket på døra. Heldigvis var det ingen som åpna, så vi kom oss tilbake etter en del «æljlokking» i bøtta, stort sett fornøyde med resultatene. De skal selvfølgelig forbedres ytterligere til høsten. Det har vært en god start.

Trenerduoen Lars og Morten oppsummerer sine inntrykk;
Første samling er unnagjort, vi har fått hilst på og blitt litt bedre kjent med alle og fått en god start. Til tross for ulike funksjonshemninger har jeg og Morten inntrykk av at disse utøverne får til mye likt som funksjonsfriske sier Lars.  
Morten syns det har vært veldig spennende å møte gjengen, og sier at man allerede fra første samling kan en se at miljøet på laget er godt. Dette er en gjeng med stor innsatsvilje og svært høy interesse av å bli best mulig. Samlet for gruppa er målet og løfte det opp til et enda høyere nivå fortsetter han.

 

 

 

 

 

 

 

Trenerduoen, Lars Berger og Morten Eilifsen 

Nå venter snart en snøsamling på Sognefjellet for de stående utøverne før alle igjen treffes på Savalen 21. juni. Både utøvere og trenere ser fram til fortsettelsen!

Mer om den enkelte utøvers, målsettinger og meritter på våre hjemmesider

Flere bilder fra samlingen finner du på våre Facebooksider, Skiforbundet FH

nif-epi04, 04