Hopp til innhold

Sesongens siste WC er unnagjort

Status ved sesongens siste renn; Ny pallplass av Mariann Marthinsen og 2. plass sammenlagt. Eirik Bye sikret sammenlagtseieren i sin klasse….

Siste konkurranse i WC-sesongen for langrenn var mellomdistanse klassisk, og hvilken dag – med strålende sol og trikkeskinner på Nordmarka stadion. Dette blir også en dag som vil bli husket for flere ting av oss involverte;
- Eirik Bye sikret sin første WC sammenlagtseier,
- Mariann Marthinsen har sannsynligvis gått sitt siste skirenn på World Cup nivå….. 

Vi syns alle det er vemodig å tenke på at selve nestoren i laget ikke skal være med neste sesong. Mariann har bidratt med mye til dette laget, vi tenker ikke bare på alle medaljer og gode plasseringer hun har høstet gjennom sine år som langrennspigger, men mest på den unike personligheten som Mariann er.  Vi er takknemlige for at Mariann valgte langrenn som sin andre internasjonale idrettskarriere.

Selv sier Mariann følgende om denne dagen;
«Dagens 5 km ser ut til å være mitt siste skirenn i verdenscupsammenheng. Så det var med litt blandede følelser jeg stilte til start. Jeg var veldig klar for å ende karrieren med stil og hadde veldig lyst til å ta min andre verdenscupseier på hjemmebane. Men dessverre, det var ingenting å gjøre med farten og formen amerikanske Oksana hadde i dag. Jeg må si jeg gjorde et tappert forsøk, åpnet veldig hardt og fikk en nokså tung 2.runde der syra tok litt for mye overhånd. Men det ble en god 2.plass og dermed også 2.plass i worldcup sammenlagt.

Jeg har fått mange gode sesonger i langrennssporet og takk til alle som har gjort disse årene så bra! Smøreteamet med Steinar i spissen for kanonski, trener Torbjørn for flott oppfølging og samarbeid, Hilde for massasje og som treningsvenninne, Anne Ragnhild for alt-mulig-jobben og ikke minst resten av laget for en herlig tid sammen»Når nestoren legger skiene på hylla, så må andre trå fram, unge Eirik Bye har hatt en rivende utvikling siden han begynte med langrenn og i morgen så får han beviset for at han har sanket flest WC poeng av de synshemmede herrene i løpet av sesongen.
 
Om sesongens siste WC konkurranse sier Eirik «Synes jeg hadde en relativt fornuftig åpning. Med noen rolige dager etter «nedturen» på tirsdagens langdistanse hadde jeg håpet at overskuddet skulle finne veien tilbake. Det gikk riktignok litt lettere i dag, men hadde dessverre ikke helt der jeg ønsket å være. Tapte mye hele veien, så avstanden i mål ble ganske stor. Må nok bare erkjenne at jeg bommet litt på formen denne wc runden, men heldigvis kommer det flere skirenn!
Sesongen sett under ett må jeg si meg fornøyd med, det har vært både opp og nedturer. Er fornøyd med at jeg traff med formen under VM, som var årets hovedmål, samt at jeg fikk min første WC seier i Japan. Moro at vi også tok WC sammenlagt. Den kan vi vel si at vi får for god innsats gjennom hele sesongen!»Trener Torbjørn Broks Pettersen oppsummerer dagen og sesongen på denne måten;
«Det har vært en lang sesong, og det er flere som ser frem mot våren. Likevel var det full ladning mot 5 og 10km klassisk.
Både Håkon og Eirik har dette som sine favoritt øvelser. Håkon fikk en meget dårlig start da han ødela bindingen kort tid etter start, og vi ikke fikk erstattet den før passering 2,5km. Da hadde han allerede tapt over 2 minutter til teten. Løten-gutten tok seg sammen og fullførte.
Unge Eirik Bye skulle ut å forsvare ledelsen i World Cup. Det ble tidlig klart at en liten strekk i ryggen hemmet ham, så det ble en kontrollert gjennomføring til 4.plass og totalseier i World Cup.

Anne Karen Olsen i kvinner stående hadde en tung dag i sporet. Mulig tankene var mer rettet mot eksamen på mandag.

I sittende gjorde både Trygve og Jon Ivar godkjente løp, og forbedret rankingen sin til neste sesong.

Mariann V. Marthinsen gikk sitt siste World Cup til en godkjent 2.plass. Litt vemodig for oss begge etter 5 flotte år sammen som ble kronet med Paralympisk gull i fjor. Nå skal vår ubestridte nestor fokusere på jobb og familie. Lykke til.»

Med oss på denne WC runden har vi også hatt med oss noen juniorer, som har gått NC her I Surnadal og samtidig fått kjent litt på hva WC-sirkuset innebærer;
To av juniorene, Johannes og Knut oppsummerer uka på følgende måte; 
Det har vært en bra erfaring og flott opplevelse og få være med på WC. Her har vi fått erfare hvor fort de beste går på ski. 
Det var kult og få ha egne smørere og ikke minst at vi hadde smøretraileren her. Vi synes også at det har vært en bra motivasjon og få være med og oppleve World-cup sirkuset. Det var også kult at det var sekunderingsposter. Vi fikk også en liten smak på hvor tøffe løypene kan være. Det var en krevende 5 km vi gikk tirsdag. Lørdagens, 2,5 km runde som vi gikk 4 ganger var litt mindre krevende med tanke på bakkene - både nedover og oppover. 
Vi har hatt en fin uke i Surnadal og det hadde vært fint og få oppleve dette igjen…….»


Johannes og Knut - her sammen med Lars Peder Solli som gjorde en flott jobb som ledsager for Knut under uka i Surnadal!

RESULTATER;
Sittende Kvinner 5 km

1. Oksana Masters, USA 14:19,0
2. Mariann Marthinsen, NOR 14:47,0
3. Natalia Kocherova, RUS 15:18,4

Stående Kvinner 5 km
1. Oleksandra Kononova, UKR 14:38,2
2. Liudmyla Liashenko, UKR 14:52,6
3. Helene Ripa, SWE 14:59,0
Nordmenn
8. Anne Karen Olsen16:50,1

Sittende Menn 10 km
1. Daniel Cnossen, USA 25:37,0
2. Alexey Bychenok, RUS 25:40,8
3. Andy Soule, USA 25:56,8
Nordmenn
6. Trygve Steinar Larsen 26:39,8
8. Jon Ivar Sandhaugo 27:13,1

Stående Menn 10 km
1. Rushan Minnegulov, RUS 24:36,3
2. Ihor Retyukh, UKR 24:41,6
3. Yoshihiro Nitta, JPN 25:08.0
Nordmenn:
8. Håkon Olsrud 28:13,1

Synshemmede Menn 10 km
1. Stanislav Chokhlaev, RUS 25:07,8
2. Nikolay Polukhin, RUS 25:43,2
3. Iaroslav Reshetynskiy, UKR 26:14,1
Nordmenn
4. Eirik Bye 27:31,0

 World Cup sammenlagt resultater

Resultater NC – junior/senior stående - 10 km klassisk
1. Johannes Birkelund, Oppegård IL  31:45,0
2. Magnus Rød, Stokke IL 32:02,0
3. Alexander Letrud, Øyer og Tretten IL 34:46,0
4. Knut Sørskår, Plogen SK 38:36,0

NC-vinnere sammenlagt;
Sittende kvinner: Mariann Marthinsen
Sittende Menn: Trygve Steinar Toskedal Larsen
Stående Kvinner jr.: Anne Karen Olsen
Stående Menn jr.: Magnus Rød
Stående Menn sr.: Eirik Bye


NC vinnere får sine premier av Ira, fv Mariann, Trygve, Eirik, Anne Karen og Mangus med ledsager Per Kristian

Flere bilder; 
Se våre facebooksider Skiforbundet FH 
Arrangørens Facebooksider

Komplette resultater

 

nif-epi04, 04