Hopp til innhold

Jesper Saltvik Pedersen imponerte i franske Lamoura

Unggutten fra Plogen SK tok med seg to 2. plasser og to 4. plasser hjem fra de franske alper

Jesper dro nedover til Lamoura for å kjøre to IPCAS renn og tok med seg deltagelse i det franske mesterskapet i samme slengen. Han kjørte 4 konkurranser, to slalåm og to storslalåmrenn.
Det er tydelig at unggutten fra Plogen SK virkelig har funnet godformen på vårparten, for resultatene han har vartet opp med her står det stor respekt av.  Vi rekapitulerer litt av det som skjedde

Torsdagen i forrige uke var første IPCAS slalåmkonkurranse og Jesper gjorde en veldig bra første omgang og kjørte inn som andremann med tiden 52.99. Frederic Francois fra Frankrike tok ledelsen med 47.08, dette er mannen som tok sjetteplassen i årets VM.  Tredjemann Murat Pelit fra Sveits ligger også foran Jesper på rankingen.  Men han måtte se Jesper foran seg på resultatlisten også etter endt konkurranse da Jesper gjør en bra andreomgang også og beholder 2. plassen. En utrolig start på uka!

Fredag var det storslalåm som stod på programmet.
Frederic Francois var fortsatt den ubestridte ener i dagens løp etterfulgt av landsmannen Lois Gadel og Enrique Plantey fra Argentina. Jesper kjørte seg opp fra femte til fjerdeplass i andreomgangen og var kun fire tideler fra pallplass. Nok et godt renn!

Lørdag var det nok et storslalåmrenn, denne gang i det franske mesterskapet – og det var ennå flere av de beste utøverne i verden på start i dagens renn. Unggutten har tydeligvis, med rette, ingen respekt for mer meritterte konkurrenter.
Han kjørte en veldig bra første omgang og var på tredjeplass og avstanden opp til teten var nesten sekundet mindre enn ved fredagens konkurranse.
I andre omgang klinker Plogen kjøreren virkelig til og kjører inn til suverent bestetid i andre omgang, 0,76 sekunder foran nestemann. Fantastisk prestasjon! Med den kjøringen klatret han opp en plass på resultatlista og endte på en ny 2. plass bak Frederic Fancois, men foran Cyril More også han fra Frankrike. 

Siste dag i Lamoura var det en ny slalåmkonkurranse, hvor Jesper endte med nok en bra plassering, 4 plass.

Jesper sier selv om sine opplevelser i Frankrike; «Med disse resultatene har jeg klart målsetningen for sesongen som var å kvalifisere meg for europacup kjøring i de tekniske disiplinene. Nå må fokus endres til skole og eksamens utfordringer.

Vi gratulerer unggutten med en fantastisk serie med renn i Frankrike. Beate Cathrin Haugen var med som trener på denne turen og sier «En fantastisk helg med fantastiske resultater! Gleder meg til å se hva denne 15 åringen kan utrette fremover!» Vi slutter oss bare til Beates uttalelser, vi gleder oss også til å følge Jesper videre i han alpinkarriere. 


Jesper og Beate - en fornøyd duo, og det med rette etter fantastiske prestasjoner.

Se komplette resultater

NIF-EPI03, 03