Hopp til innhold

3 pallplasser til Norge på WC sprint.

Mariann Marthinsen og Eirik Bye gikk inn til nye 2. plasser, mens Trygve Larsen gjorde et kjempeløp og fikk første pall plass på lenge med sin 3. plass

Dagens øvelse var igjen sprint, denne gangen i friteknikk for de stående, de sittende holder seg til klassisk stil.

Mariann fikk en ny andre plass og her forteller hun om sitt løp;
Dette er kanskje den kjedeligste 2.plassen jeg har fått i et verdenscuprenn.
Jeg var veldig klar for å ta revansj fra søndagens sprint. Har følt formen bare har vært stigende gjennom disse dagene her i Japan, så var klar for å sette inn støtet i dag.
I prologen følte jeg at ting stemte, skia var supre og kroppen kjentes bra. I finalen var jeg på hugget fra start og fikk en god posisjon. Men til min store ergrelse ble jeg sperret inne i et litt trangt parti når jeg tok igjen noen av de som startet 20 sek før. Amerikanske Masters lå i et ledig spor, så hadde ingen annen mulighet enn å skifte spor og legge meg etter henne. Jeg lå hakk i hel på henne helt inn til oppløpet, men hun er knall god i spurt, så hadde ingen sjans å gå forbi. Ergerlig å bli sperret inne når jeg følte at jeg var den raskeste i dag. Men sprint er sprint…..Trygve gjorde et kjempeløp i dag og fikk sin første pallplassering i langrenn på lenge.
Trygve sier selv om sitt løp; Jeg er kjempefornøyd med dagens sprint. Ut fra start lå vi 4 12'ere side om side da løypen gikk over til 2 spor, der tapte jeg kampen og havnet på utsiden og måtte finne meg i å bli leggende i bakerst rekke. Der bestemte jeg meg for å bli til vi kom gjennom ett svingete parti uten noen god plass til å avansere i sporet. Da det åpnet seg opp ble det litt forskjellige varianter, noen pigget i og noen utenfor spor, jeg valgte sporet til høyre. Jeg så at vi nærmet oss 11'erne (de som har et forsprang på grunn av større funksjonshemning) ganske radig, så jeg viste at de kom vi til å ta igjen. Nærmet meg Bychenok og passerte Cnossen i den slake motbakken opp mot oppløpet, ble sperret litt inne bak begge 11'erne i ett trangt område, men klarte å manøvrere meg gjennom. Oppløpet startet jeg side om side med Cnossen, Bychenok hadde noen meters forsprang, Soule var det ingenting å gjøre med. Hadde nok krefter til å legge inn en skikkelig sluttspurt og nærmet meg Bychenok på slutten, men ble den 1/2 meter bak til slutt.
Hadde kjempeski i dag så takk til smøreteamet og resten av lag og støtteapparat for en god dag.

Ettersom Mckeever ikke startet på dagens sprit øynet Eirik Bye muligheten til nok en seier i de japanske løypene, selv om fristil sprint ikke er hans sterkeste side.
«Var som ventet litt bak i prologen. Synes jeg egentlig gikk en grei prolog, så var litt overraska over at det var 3 sek bak vinneren, som var franske Chalencon. Finalen startet bra og vi henta inn ganske mye opp til toppen, men franskmannen, som er blind og dermed starter foran meg på grunn av større funksjonshemning, var likevel noen sekunder før inn på oppløpet, så jeg var sjanseløse i spurten. Klarte også og kløne det til på oppløpet med å sette staven foran skia og gikk dermed rett på trynet…..

Resultater
Sittende Menn
1. Andy Soule, USA
2. Alexey Bychenok, RUS
3. Trygve Steinar Larsen, NOR

Sittende Damer;
1. Oksana Masters, USA
2. Mariann Marthinsen, NOR
3. Akzhana Abdikarimova, RUS

Stående Menn
1. Vladislav Lekomtcev, RUS
2. Benjamin Daviet, FRA
3. Ivan Pronkov, RUS
nordmenn
10. Håkon Olsrud

Synshemmede, Menn
1. Anthony Chalencon, FRA
2. Eirik Bye, NOR
3. Bouge Choi, KOR

Fullstendige resultater
Flere bilder finenr du på våre Facebooksider, Skiforbundet FH

NIF-EPI01, 01