Hopp til innhold

2x 2plass på femte og siste konkurransedag i Japan

Mariann Marthinsen og Eirik Bye avsluttet med hver sin 2. plass på dagens mellomdistanse i Asahikawa

I dag var femte og siste konkurranse på WC runden i japanske Asahikawa, et tøft program med 5 konkurranser på 6 dager er unnagjort.
I dag var det mellomdistanse friteknikk på programmet, noe som tilsier 10 km for menn og 5 km for kvinner.

Håkon Olsrud tråkket i dag til med karriere beste på friteknikk! Håkon sier; «dagens løp er kanskje det beste jeg har gått på 4-5 år. Fornøyd med 5. Plass, men enda mer fornøyd med å kjempe om pallplasser. 15 sek til pallen er godkjent.»«Jeg hadde håpet å kunne kjempe om seieren i dag også, men franske Anthony ble noen nummer for stor. Åpnet relativt bra, føler selv at det gikk ganske jevnt, men resultatlista viste at vi tapte jevnt hele veien. Ettersom jeg gikk det jeg var god for, så jeg er godt fornøyd med løpet sier Eirik Bye om sin 10 km som endte med 2- plass igjen.

Trygve Larsen er totalt sett kjempefornøyd med denne WC runden og hans femte og siste løp endte med en 5. plass. «Løpet i dag var veldig bra, vi gjorde et dristig valg av ski i dag hvor vi valgte ski som skulle bli bedre etterhvert som solen stekte. Dessverre tok den ikke nok til at det ble vått i sporet og da ble det heller trått med for grov slip. Men avstanden ble ikke så stor likevel så det viser at formen er ganske bra for tiden» sier Trygve om dagens 10 km.

Mariann Marthinsen har også vært jevnt og trutt på pallen under denen WC runden, og i dag ble det en ny 2. plass etter Oksana Masters fra USA, som har vist en meget bra form under oppholdet i Japan.

Når dette leses så er gjengen på vei hjemover, nå venter en liten treningsperiode før Ridderuka på Beitostølen og Wc-finalene på «hjemmebane» i Surnadal 17.-23. mars. Der er det to konkurranser for langrenns folket, mens skiskytterne har tre.

Sittende damer 5 km
1. Oksana Masters, USA 16:34,4
2. Mariann Marthinsen, NOR 16:51,9
3. Natalia Kocherova 17:37,6

Sittende Menn 10 km
1. Daniel Cnossen, USA 30:17,8
2. Chris Klebl, CAN 30:31,2
3. Alexey Bychrnok, RUS 30:38,7
Nordmenn
5. Trygve Steinar Larsen, NOR 31:36,0

Stående menn
1. Rushan Minnegulov, RUS 24:08,2
2. Benjamin Daviet, FRA 24:44,1
3. Vladislav Lekomtecv, RUS 24:53,8
Nordmenn
5. Håkon Olsrud, NOR 25:08,1

Synshemmede menn
1. Anthony Chalencon FRA 26:06,8
2. Eirik Bye, NOR 26:37,2
3. Kautokeino Takamura, JPN 32:27,2

Fullstendig resultatliste

nif-epi04, 04