Hopp til innhold

Vellykket Telenor Open Mind - samling

En flott gjeng benyttet siste helga før jul til samling på Norefjell. God innsats og godt humør har preget helga. Les deltakernes rapport fra samlingen

Det var en gang en gjeng med alpinister som skulle til seters for å gjøre seg fete?
Det var egentlig ikke planen, men på spahotell er det mye god mat for sultne idrettsfolk. Trond, som beskjeden nordlending, påberopte seg allerede på presentasjonsrunden at han var verdens beste ledsager uten egentlig å ha prøvd dette før.
Trond hadde også fått høre etter å ha spurt servitøren, at det er fisk i fisken. Som voksen mann var det litt over middels flaut å innrømme at han ikke liker fisk og utviklet derfor en akutt fiskeallergi. Denne allergien viste seg å være svært smittsom, og omtrent halvparten utviklet denne i løpet av samlingen. Men på spahotell disker de opp med gode alternativer selv for de med akutt smittsom allergi.

Fredag, første samlingsdag på Norefjell var episk, med strålende sol og anlegget helt for oss selv,  som nypreppa stuegulv. Det er ikke rart at noen blir overivrig av slike forhold. Steinar fikk det så travelt med å komme seg ut på ski at han løste ut heistrekk mekanismen midtveis under første heisturen. 


Han plasserte seg godt i løssnøen med bakskia og fikk god utsikt til den skyfrie himmelen. Flere rushet til for å hjelpe, men han måtte pent vente til de nødvendige bildene ble tatt. Resten fikk da beskjed av trenerteamet at de måtte bli liggende om noe lignene skulle skje slik at de fikk dokumentert dette.

Trenerteamet har også hatt sine runder med hvem som skal gjøre hva. Egil mener at Beate som team leader må ta den tyngste børa, men Beate mener at en god leder skal deligere arbeidsoppgavene. Det endt med at Beate tok to stabler med porter, mens Egil (som forøverig staver navnet sitt med stumm vaffel) tok den "blytunge" drillen. I god tradisjon ble det også spist en del vaffler på denne samlingen.

Dag to bydde på duskregn og vårtemperaturer, men dette la ikke demper på værken motivasjon eller humøret. Det har vært en fin gjeng samlet med både nye og gamle utøvere. Vi har også med oss noen svensker på denne samlingen "Vi ær vælldigt glada att vi fick følja med på den turen, riktigt lyxigt och hærligt stælle. Det ær inte alltid lika lætt med det svåra språket, Nina tycker det ær vælldigt mårsåmt att vara hær.
Tross noen språkproblemer har nok alle hatt det veldig bra svensker som nordmenn. Det har ikke bare vært bare tull og fjas, gjengen har også gort gode framskritt på ski.

Dag tre startet med tåke, men avsluttet med sol. Denne dagen ble det kjørt slalom siden turistene hadde inntatt Norefjell, og det var litt knapt med snø i anlegget. Her fikk både utøvere og ledsagere kjørt seg, og mange kjørte slalom for aller første gang. Ledsager Trym som syntes storslalom gikk fort nok, fikk det ennå mer travelt med å gi beskjeder i slalomløypa. Han er redd for å våkne med gangsperre i hjernebarken i morgen, men til tross for høyt tempo og stressnivå gikk kjøringa veldig bra! 

Vi benytter annledningen og takker Telenor Open Mind for denne fantastiske samlingen, og førstereis Egil Mathias på 13 som for øvrig var samlingens yngste utøver kan ikke vente til neste samling. 

Neste breddesamling kommer 11.-14. februar 2016 dette er en felles samling sammen med langrenn. Følg med på våre sider, invitasjon kommer snart!

Flere bilder kan de finne på våre Facebooksider, Skiforbundet FH

 
Kongen av vaffelspising, Egil. Denne karen er svært sjelden grinete, men ekstra blid blir han når det serveres vafler....!

nif-epi04, 04