Hopp til innhold

Første snøsamling og sesongstart

Landslaget har unnagjort første snøsamling og blåst i gang sesongen. Det er er litt av hvert som skjer på samling - få med deg utøvernes rapport.

Den siste samlingen før verdenscupsirkuset starter, fant sted i Trysil hvor det var meldt om helt greie snøforhold. Snøen som falt i fjor var på plass og vi boltret oss i løyper på ca 4 km de første dagene. Etter et par dager med mildvær ble det forhold for spesielt interesserte. Meget spesielt interesserte. Det ble etter hvert umulig å styre skiene i nedoverbakkene, noe Håkon fikk merke da han fór til skogs og landet i en haug med...ja...tipp selv. Han ble sist sett gråtende i forsterstilling i dusjen, men ryktes å være tilbake for fullt. Hanskene ble sist sett i søppelkassa. Kuldegradene kom etter hvert og forholdene ble knallbra! Takk til Trysil-Knut og Trysil-Ahmed for solid innsats!

 
Hele laget  - fv. sjefen sjøl Lars Berger, Nils Erik Ulset, Håkon Olsrud, Anne Karen Olsen, Eirik Bye, Tyrgve Larsen og Jon Ivar Sandhaugo 
Foto; Morten Eilifsen

Utøverne synes å være i rute.
Eiriks matinntak tyder på solid formkurve og ledsager Mr. Nelson ser sharp ut. Trygve «Sneipen» Larsen går så lett om dagen at han bruker 3-er hjul med brems i motbakkene. Jon «Jovial» Ivar har levert et meget solid testløp. Frøken Olsen lengter etter å gruse konkurrentene, Nils-Erik er latterlig fresh og Håkon har holdt seg unna skader i år. Han har lyst til å prøve det ut i en mesterskapsfri sesong.

Mellom øktene ble det brukt mye tid på «Fifa» og «Call of Duty» for Eirik, Jon-Ivar, Arvid og Trygve sin del. Håkon spilte «Championship manager», men fikk sparken i Leeds av uforståelige grunner. Rykka jo opp og greier. Aston Villa ble hans nye arbeidsgiver, men måtte ta sin hatt og gå etter å ha ført klubben ut i kraftig økonomisk uføre. Sportslig suksess var det derimot ingenting å si på. Han er ikke bitter i dag.

Lagets band «Jon Ivars» fikk øvd inn noe mer materiale. Trygve og Håkon står for gitarklimpringa, Eirik trommer litt, mens frontfigur Jon Ivar spiller...ja...skal vi si en valdresvariant av sekkepipe. Begge deler har en blåsebelg og et slags rør og lydene som kommer ut er ikke alltid like forutsigbare. Han har spilt siden han var liten og kommer aldri til å slutte. Det er ytterst sjelden han hører «da capo», men han hadde nok av materiale. Nok om det.

Under samlinga fikk vi også en del besøk. Økonomiansvarlig Stig stakk innom for å si hei og informerte om stipender og reiseskjemaer. Olympiatoppen var representert ved Cato og vintersportssjef Helge. De ville være med på å legge til rette for at treningshverdagen vår skal være optimal med tanke på det som skal skje på golfbanene i Sør-Korea om drøye to år. Trener Lars gikk ut som vinner i golføvelsen i «Best av de beste» så vi er i de beste av de beste hender hva angår golfbaner. Han har også klart en «hole in one». Per Arne Botnan var som alltid innom, noe vi setter stor pris på. Han viser stor interesse for laget og er en god sparringspartner for trenerne Morten og Lars. Fysio Kristin fikk laust opp muskulaturen i de syns- og lemlause kroppene og bidrar til at vi får best mulige forutsetninger til å trene så hardt som vi gjør.

Humøret er som alltid på topp i gruppa. Morten og Lars bidrar godt i så måte. Morten bidrar også med strålende låtvalg til intervalldragene. Ok, siste setning er ljug, men de to første er sanne.

Neste store hendelse er world cup i Tyumen, Russland. Da er vi i gang med et pang. Vel, ikke pang siden vi ikke bruker startpistol, men tradisjonelt elektronisk tidtagersystem med nedtelling som du sikkert har hørt. Sånn som teller ned fra fem og så går du gjennom en startgate som består av en liten pinne. Jeg regner med at det er en slik i Russland også. Uansett – vi er i gang.

 
Nils Erik med Håkon på hjul under åpningsrennet på Beitostølen, noe som viser at han er tilbake etter utforkjøringen på samlingen i Trysil...
Foto: Eirik Lund Røer

nif-epi04, 04