Hopp til innhold

Foto: Martin Hafsahl

Første øvelse for norske utøvere i langrenn og alpint

Paralympics i Sochi er i gang, i morgen 9. mars skal tre av våre utøvere i aksjon. Thomas Jacobsen i Super-G, mens Mariann Marthinsen og Birgit Skarstein skal forsvare de norske fargene i langrennsløypa.

Thomas Jacobsen er første utøver i aksjon i morgen, i Super-G.
Dette blir sendt direkte på Nrk1 allrede klokka 06:55 norsk tid.
Thomas debuterer i alpint i paralympisk sammenheng, han er spent, men gleder seg til endelig å komme i gang. Han har forberedt seg så godt som mulig og memorert løypa med smører Espen Paterson, så nå gjenstår besiktigelsen i morgen tidlig. Han har fokus på sine arbeidsoppgaver og kjøre bra på ski. Det blir krevende forhold da det er varmt i lufta og bløt snø. Trener Egil Bryn mener at om alt klaffer for Thomas og han gjør sine oppgaver så kan en topp 10 plassering være innen rekkevidde.


Thomas under trening - Foto Egil Bryn

På langrennsarenaen er det være to kvinnelige langrennspiggere som skal i ilden på langdistansen, 12 km. Føg med jentene våre på Nrk1, denne øvelsen sendes direkte 09:25 norsk tid

Mariann Marthinsen er vårt sterketse kort - og om morgendagens sier hun;  "Det skal bli godt å endelig komme i gang med konkurransene og jeg håper å være med i medaljekampen"
Det er tøff kamp om de gjeveste plassene så dagsformen vil være avgjørende for Mariann sier trener Torbjørn Broks Pettersen. Å være med i medaljekampen er høyst realistisk for Mariann som forøvrig vant World Cupen totalt for denne sesongen. På en god dag er absolutt medalje er innen rekkevidde.
 
Mariann Marthinsen Foto: Anne Ragnhild Kroken

Andre kvinne som skal ut å forsvare Norges farger er Birgit Skarstein, hun er debutant i Paralympisk og er naturlig nok spent på morgendagen. Langdistansen blir en ny erfaring for Birgit, og hun er opptatt av at fokus må være på arbeidsoppgavene, rytme og teknikk. Morgendagens distanse er nok ikke hennes sterkeste kort i dette mesterskapet, det vil være neste søndag hvor 5 km er på programmet. Men jenta går på med godt mot og gleder seg til utfordringen. 

 
Birgit Skarstein. Foto: Anne Ragnhild Kroken

NIF-EPI02, 02