Hopp til innhold

WC åpning uten norsk pallplass

Ikke den store dagen rent resultatmessig under WC åpningen for langrennsløperne i finske Vuokatti.

Det var mellomdistanser i klassisk stil som stod på programmet under årets WC-åpning for langrennsløperne.
Norge hadde 4 piggere og 3 stående utøvere på startstreken, dessverre klarte ingen av dem å klatre helt opp på pallen i dagens løp, men flere gjorde et iherdig forsøk og en dag holder det inn. 

Eirik Bye klinket virkelig til fra start i dag, ledet faktisk klassen for synshemmede en tid. Sånn i ettertid sier han følgende; «Vi åpnet veldig friskt i dag, og med fasiten i hånden var den i det tøffeste laget. Fikk positive sekunderinger de første to rundene, og ble veldig inspirert av det, men halvveis var det helt stopp. Teknisk var det et godt gjennomført renn og det var moro å kjenne på farta som de beste holder. Plasseringen til slutt ble litt skuffende, men når disponeringen blir bedre kan det bli bra»Jon Ivar Sandhaugo som debuterte i WC, ble nok i overkant ivrig, og åpningen for han var nok også i hardeste laget, slik at han falt nedover på lista etter hvert. Kjempet tilslutt om 12. plassen med lagkompis Trygve Toskedal Larsen, som sistnevnte dro i land med drøye 5 sekunder. Uansett er Jon Ivar godt fornøyd med debuten og følte han fikk flyt i løpet selv om han fikk det litt på slutten. Så når han lærer å disponere kreftene litt bedre kan dette bli en spennende kar å følge. 


Trygve på sin side syns det var et tungt løp, han har allerede 2 konkurranser i kroppen fra tidligere denne uka.

Mariann V. Marthinsen var den som i dag var nærmest pallen, med den kjipe 4 plassen betrakter hun det som en ok start på WC sesongen. Hun lå jevnt der hele løpet. Som hun sier så bar det hele litt preg av få konkurranser i forkant, så hun håper at dette rennet gir henne en boost til morgendagens sprint. Birgit Skarstein gikk inn til 7. plass i samme klasse, om sin innsats sier hun; «Jeg gikk jevnt og med solid fart, og er veldig fornøyd med løpet. Jeg har utviklet meg både teknisk, taktisk og fysisk, og har en solid forbedring siden i fjor, nå er jeg spent på morgendagens sprint.

Anne Karen Olsen gikk inn til en 5 plass i sin klasse, hun fikk det også litt tungt på sisterunden, men syns det var et helt greit løp.

Håkon Olsrud derimot er ikke mye fornøyd med sitt løp, dårlig med søvn i det siste har gjort at overskuddet ikke er på plass og da kjennes det, morgendagens sprint ser han ikke på med mest optimisme da det skal være hans svakeste distanse. 

På morgendagens sprint i friteknikk stiller samtlige som gikk dagens distanserenn samt Nils Erik Ulset.

Flere bilder fra WC åpningen i Finland finner du på våre Facebook sider; Skiforbundet FH

nif-epi04, 04