Hopp til innhold

Tredjeplass i Finland

Mariann Vestbøstad Marthinsen (30) gikk inn til tredjeplass på sprint søndag.

Etter fjerdeplass på mellomdistansen lørdag klarte gullvinneren fra Sotsji å komme seg opp på pallen i søndagens sprint under helgens World Cup-åpning.

- Jeg er glad for pallplass i dag. Det var et sterkt finaleheat hvor alle jentene er gode sprintere. Fokuset var å jakte på de foran, og å unngå at de bak tok meg igjen. Jeg klarte å få en god start og var nummer tre opp første bakken, men hadde ikke de ekstra kreftene til å komme forbi de foran, sa Vestbøstad Marthinsen.

Landslagstrener Torbjørn Broks Pettersen var fornøyd.

- Mariann bekrefter at hun er på rett vei. Treningshøsten hennes har vært veldig bra, og viser i dag at hun er der hun skal være. Det er fortsatt fem uker til VM, sier Broks Pettersen. 

USA-VM arrangeres i månedsskiftet januar/februar. Vestbøstad Marthinsen har pekt ut 5 km-distansen som arrangeres 1. februar som vinterens hovedmål. 

Trygve Toskedal Larsen var den andre nordmannen i finalen i Voukatti på sprinten søndag. Toskedal Larsen endte som nummer seks i rennet.
- I finalen ble jeg sist over bakketoppen, men med gode ski så tok jeg de igjen ned mot siste sving. Der hadde jeg riktignok for stor fart, og får å unngå krasj måtte jeg på yttern hvor jeg mistet min mulighet til en bedre plassering. Men en fin gjennomkjøring, sier Toskedal Larsen.


NIF-EPI02, 02