Hopp til innhold

Sesongåpning på Beitostølen

Endelig har vi fått ski på beina og startnummer på brystet, sesongen er i gang! Landslaget er nettopp ferdig med en ukes samling på Beitostølen.

Det var godt å komme seg vekk fra tåke, regn og plussgrader, til snø og kuldegrader. Håkon, Eirik, Kristian og Nils-Erik skulle konkurrere under Beitosprinten, mens Mariann, Jon Ivar og Birgit la grunnlag for neste helgs konkurranse på Sjusjøen.

Samlingen denne uken handlet mye om å få gode økter på ski, og rolige økter for å kunne samle litt overskudd mot helgens høyintensive økter og konkurranser. For de stående utøverne var det to konkurranser som sto på planen: 15km klassisk og 15km fristil.


Gutta klare til start på lørdagens 15 km friteknikk....

Onsdag kjørte vi hard intervall, slik at kroppen ikke skulle helt glemme hvor hardt det egentlig er å gå fort på ski. Det var moro å kunne gå fort på ski igjen! På ettermiddagen var det pressekonferanse sammen med de andre landslagsløperne på hotellet. Det er spennende å se hvor mye liv som myldrer rundt langrennssporten om dagen.

Piggere som venter spent på hva dagens intervalløkt skal inneholde....

Torsdag var det fellesøkt på Valdresflya. Der var det så tjukk tåke at vi måtte følge en og en markeringspinne som var satt opp med jevne mellomrom langs skiløypa. Tross mye tåke var det fint, hele 5km rundløype var kjørt opp og man kunne gå både klassisk og skøyting.

Vi hadde også med oss egne smørere, Steinar Tormodsgard og tre nye smørere. Jobben med skiparken er med andre ord i gang. Vi fikk også muligheten til å teste nye ski. En stor takk til smøreteamet! 

Fredag var det duket for årets første konkurranse for Eirik og Kristian, 15km klassisk. Med startnummer 1 på brystet var det Eirik som åpnet showet. Med bra vær og et stort heiende publikum på stadion var det moro å gå skirenn igjen, og de var fornøyde med første gjennomføring. Endelig kunne vi senke skuldrene litt før neste skirenn.

Mariann, Jon Ivar og Birgit kjørte lørdag morgen tøffe intervaller til musikk fra stadion. Etter deres økt var de svært spente på å se de andre gutta i aksjon. Det var fantastisk å være tilbake i snø, god stemning på stadion og tøff konkurranse!


Lydhøre piggere venter spent på hvordan dagens intervalløkt skal gjennomføres....

Lørdag var det 15km fristil på programmet, og med Nils Erik Ulset og Håkon Olsrud på start ble det mer prestisje også for Eirik og Kristian.
«Vi prøvde så godt vi kunne og holde begge bak oss, men opp langbakken på andre runde ble vi tatt igjen av dyret fra Løten, Håkon Olsrud.» De prøvde å gå hardt, og rykket over bakketoppene på siste runde men Håkon ble hengende på som en klegg. Alt i alt er guttene godt fornøyd med lørdagens konkurranse og gleder seg allerede til neste helgs konkurranse, Natrudstilrennet.   

Etter helgens to konkurranser kan vi konstatere at sesongen er i gang, at vi er i rute og klare for Worldcup sesongen. Første Worldcup er allerede 13-og 14. desember i Finland. Vi ser fram mot en spennende sesong! 

Flere bilder fra samlingen finnes på våre Facebooksider, Skiforbundet FH

NIF-EPI03, 03