Hopp til innhold

Samling i vinterparadiset - Beitostølen

Landslag og impulslaget i langrenn har gjennomført første samling på norsk snø for sesongen. Les utøvernes rapport fra samlingen..

Da er vi endelig i gang med trening på skikkelig natursnø, denne gang viser Beitostølen og Valdresflya seg fram på en av sine beste sider når det gjelder skiforhold på denne tida av året.

Dette er noe vi alle skiløpere selvsagt har satt fram til. Å parkere rulleskiene hjemme og finne frem skiparken igjen. Det er jo tross alt DETTE vi driver med. Så det var en gjeng optimistiske landslagsutøvere og impuls seniorutøvere som vendte nesen mot fjells for å få litt hvitt under skiene. Det begynner tross alt å nærme seg verdenscupåpning, og om en snau måned, vender vi nesen mot Finske Vuokatti for å teste oss mot verdenseliten.

Vi innlosjerte oss på en stor hytte sentralt på Beitostølen, Hegge 50, noe som også har vært en suksess mange ganger før. Her har vi god plass, stort kjøkken og mange bad, som gjør at vi nesten ikke trenger å stå i kø for å dusje etter trening og ingen kø på do.
Siden sist vi bodde her har det kommet et nytt inventar som ble flittig brukt, biljardbordet. Eirik viste at han vet hva god tilrettelegging er, og tilrettela virkelig for Håkons seier….

 Vi har hatt første økta oppe på Valdresflya hver dag, unntatt på samlingens siste dag - da fikk vi en oppdatering på at det var mye vind og løypene der oppe ikke ble kjørt - så da ble kunstsnøen på skistadion redningen..
De to første dagene var fuktigheten i luften svært høy, og vi endte opp med å se ut som snømenn alle mann. Vi forsøkte oss også på å bruke solbriller, noe som ble en noe mindre vellykket affære. De måtte vi nesten bruke isskrape på…..

Tåken viste seg også på sitt sterkeste disse dagene, og det er nok ikke noen overdrivelse når vi mente at vi ikke så noe særlig bedre enn Eirik, det var altså en gjeng "svaksynte" som svirra rundt i tåka oppe på Flya, da vi så vidt kunne skimte et par meter om gangen. Det ble en kamp for å finne «brøytepinnene», som markerte løypa og for å holde seg i løypa. Heldigvis havnet ingen i steinene som befant seg rundt omkring utenfor løypa.

Vi er så heldige å ha fått med oss en ny smører, Kristoffer, som også fungerer som ledsager for Eirik når Mr. Hellerud ikke har mulighet å møte på samlinger/konkurranser. Siden vår kjære sjefssmører Steinar tok seg en tur oppom, så ble det lite med smøring og mer med ledsaging på Kristoffer…

 
Eirik og Kristoffer på torsdagens første økt oppe på flya....

Vi var ikke alene oppe på flya, mange andre lag, både norske og utenlandske, tok også turen opp i den 5 kilometers lange runden, det ble dermed til tider ganske folksomt oppe på fjellet. Fredag kjørte vi samlingens hardøkt, intensitetssone 3. På et av draga kunne vi plutselig se hva som var rundt oss når tåka letta et par minutt. Vi ble alle, unntatt Eirik, ganske overrasket over hvordan løypa egentlig så ut, den føltes nemlig helt annerledes ut i "blinde".

Håkon har som regler dilla på morsomme TV serier, denne gangen har det vært Nrk serien "Karl Johan" som har stått i fokus - når "turister parodierer Kong Harald på Karl Johan", blir dette vist tallvis av ganger. Vi andre har minst like stor underholdning av latterkulene til Håkon som TV serien, han ler så mye hver gang at han ramler ned fra benken…… 

 
Håkon og Jon Ivar morer seg med Nrk-serien " Karl Johan"

Det har vært fem dager med mye bra trening med gode forhold på natursnø, god mat, mye soving blant enkelte og ellers mye gøy som hører med på en vellykket samling.

Neste samling for landslaget er under sesongåpningen på Beito, mens 26.-30 november er det en åpen samling på Sjusjøen hvor både landslag og impulslag selvsagt er tilstede. Den åpne samlingen avsluttes med deltagelse i Natrudstilrennet, hvor vi også får internasjonal deltagelse da vår svenske venn Zebastian Modin kommer. 

Flere bilder fra samlingen finner du på vår facebookside, Skiforbundet FH

NIF-EPI03, 03