Hopp til innhold

Nye ansikter og mye moro på åpen samling

Det var god stemning på den åpne samlingen til langrenn på Sjusjøen. Nye, unge ansikter, full av energi og humor er noe alle vet å sette pris på!

Da var det duket for åpen samling på Sjusjøen. Her var det mange unge håpefulle og nye fjes som møtte opp, de har fått mye bra trening og har spredd mye glede. Noen har også fått seg noen nye idoler og forbilder.

For landslaget og impulsgjengen var det siste innspurt og finpuss av form før avreise til WC i Finland om ca to uker.

Vi kom opp onsdag kveld, men det var kun Eirik og Jon Ivar som kom fra gode treningsforhold på Beitostølen som rakk en treningsøkt på kvelden. Ellers ble onsdagen brukt til reise og bli kjent med hverandre. Vi har bodd på hytter på Natrudstilen og vi har hatt et felles lokale til møter og måltider. Middagsansvaret ble jevnt fordelt utover på hyttene og folk var raske til å ta ansvar der, for å sikre seg unntak fra oppvasken.


Eirik ble et en av heltene til våre yngste deltakere, Sunniva og Emil. 

Vi har kjørt to økter hver dag og vi har vekslet på å være på Sjusjøen og nede på Natrudstilen. Innsatsen har vært meget bra og humøret har vært på topp. På fredag ble det kjørt en hard intervalløkt for alle, mens de to yngste, Sunniva og Emil, storkoste seg veldig med å bruke oss andre som harer. Dette til stor glede for alle.
På det ene Guttehytta ble varmekvaliteten på veden testet ut, og dem ga seg ikke før temperaturmåleren bikket 45 grader. Grunnen til forsøket er ukjent, men intervjuer Eirik er satt på saken.

Med stor mengde trening hører det også til at matinntaket blir på et tilsvarende høyt nivå, og følgelig medfører det til jevnlige toalettbesøk. De mest rutinerte på området vet at kvalitet på toalettpapiret er meget viktig, og valgte på egen iniativ å kjøpe sitt eget på Kiwi butikken på Sjusjøen. Vi kan fra det holdet melde at Lambi er det som scorer best på tørkeevne og behagelighet. Det kan i samme slengen bekreftes at systemene på `storbrukerne` på området fungerer i ypperste klasse.

Når det arrangeres åpne samlinger dukker det alltid opp nye fjes, noe som er meget gledelig. Vi fikk også et nytt fjes inn i trenerteamet som hadde ansvar for de yngste på samlingen. Ole Christian Golid var med og hadde gode økter med flott variasjoner av skiteknikk og leik. Noe som så ut til å falle i god smak. Stor takk til han. Vi hadde også med oss en masterstudent fra skolen i Sogndal. Han skriver master i langrenn, motivasjon og funksjonshemning. Han har hatt nok å sette fingra i på samlingen, da han har intervjuet en rekke utøvere i tillegg til at han har vært ledsager. Det vært flere ledsagere med på samlingen, og vi retter en stor takk til dem for deres innsats i løpet av samlingen.

FysioHilde har også hatt sitt å gjøre. Slitne utøvere med mye mengde i kroppen har hatt stor nytte av hennes tjenester denne samlingen.

Ikke bare støle muskler får behandling av Hilde, her er det Alexander som får litt pleie av sitt enorme gnagsår...

Vi avslutter samlingen med at de stående utøverne skal delta på Naterudstilrennet på søndag, som for mange blir årets første konkurranse. For noen blir det den første konkurranse noensinne. Dei sittende utøverne skal til Kroksjøen, for å gjennomføre et testrenn for å komme i modus til WC i Voukatti, på dette testrennet blir også Emil og Sunniva med. De er med og skal gi piggerne kamp om seieren. De gleder seg enormt og spenningen er på topp. Det spørs om det blir noe søvn på de den siste natten. De var veldig ivrig på å legge en slagplan med Ole Christian om hvordan de skulle slå piggerne. De var veldig hemmelighetsfulle over taktikken de skulle bruke. Og piggerne fikk ikke vite noe, så det er duket for en spennende konkurransedag i morgen. Nå blir det og samle krefter før reise til Finland. Vi takker for oss her på Sjusjøen hvor vi har hatt gode treningsdager på ski. 


Jon Ivar og Eirik snekrer sammen rapport fra samlingen. 

En liten notis helt på tampen av trenerteamet;
Testløpet på fra Kroksjøen ble litt endret da trikkeskinnene fra lørdagen hadde forsvunnet i løpet av natta, men testløp ble det på både piggere og våre yngste deltakere. Godt gjennomført av alle sammen.
De stående fikk kjørt seg i tøffe løyper med gode forhold på Natrudstilen. Var mange slitne utøvere å se opp siste bakken, men alle fightet som best de kunne. Mange har nok fått gode erfaringer å ta med seg videre. Godt gjennomført, nå er sesongen virkelig i gang!!

For flere bilder fra samlingen - se vår facebookside Skiforbundet FH

NIF-EPI02, 02