Hopp til innhold

Ny seier til Mariann i Canmore

Mariann V. Marthinsen ser ut til å ha lagt seg til en fin vane i Nord-Amerika, nemlig å klatre til topps på pallen!

Det var en strålende dag i Canmore, med 12 minus og sol var det gode skiforhold. På konkurranseprogrammet avr det klassisk sprint. 

Trener Torbjørn Broks Pettersen oppsummerer dagen slik;
Mariann overbeviser igjen. Hun blir nummer 2 i prologen, men viser i semi og finale at hun har full kontroll på feltet, og går inn til sin andre seier på to dager. En god start på sesongen.  


Mariann oppsummerer selv dagen slik;
"I dag la jeg litt ekstra press på meg selv for få samme plasseringa som i går. Så det har vært en dag med litt ekstra nerver, også noe som hører med i sprint. Ga full gass i prologen, noe som holdt til 2.plass. I semifinale møtte jeg ikke de hardeste konkurrentene og kom meg ganske så lett videre til finalen, hvor vi var 6 jenter. Finalen ble en styrkeprøve. Vi var fem  LW12-ere og dermed mange som startet likt. Det var derfor ekstra viktig å være veldig raskt ute for å sikre en god startposisjon. Jeg økte forspranget litt mer på de i den seige lange motbakken og smatt da også forbi Francesca ITA (LW 10), på toppen av bakken. Deretter var det bare en lang utforkjøring og oppløpet igjen. Så skjønte allerede da at seieren var sikra. Nå er jeg både letta og glad"

Guttene ble slått ut i semifinalene. Både Trygve Toskedal Larsen og Håkon Olsrud ble nummer 10. De mangler tydeligvis fartstrening. Vi er ikke bekymret, det er fortsatt 3 månder til Paralympics. 

I morgen er det hviledag i Canmore før de skal ut på en klassisk langdistanse på torsdag, som er siste øvelse for langrennsløperne i denne runden!

Resultater for klasser hvor vi har utøvere;  
Kvinner sittende; 
1. Mariann V. Marthinsen, NOR
2. Francesca Porcellato, ITA
3. Svetlana Konovalova, RUS

Menn sittende; 
1.Roman Petushkov, RUS
2. Irek Zaripov, RUS
3. Grigory Murygin, RUS
Nordmenn; 
10. Trygve Toskedal Larsen

Men stående; 
1.Vladislav Lekomtcev, RUS
2. Ilkka Tuomisto, FIN
3. Rushan Minnegolov, RUS
nordmenn; 
10. Håkon Olsrud, NOR

Komplette resultatliser finner du her
Flere bilder på våre facebooksider Skiforbundet FH

NIF-EPI01, 01