Hopp til innhold

Mariann til topps i WC-åpningen

Mariann V. Marthinsen klinket til med en klar seier i WC-åpningen i Canadiske Canmore i dag.

Mariann V. Marthinsen fra Loddefjord IL satte sine konkurrenter ettertrykkelig på plass i sesongåpningen. Det er tydelig at hun har alvorlige hensikter i vinter, hun satser fra start.  Det var hele 34 sekunder ned til andre plassen på den 5 km lange løypa.

 

Her er litt mer om hennes opplevelse på dagens 5 km; 
Dette var den førset ordentlige konkurransen min i år, og det var godt å få ein bekreftelse på at jeg ligger i rute. Var også litt spent på hvordan jeg responderer på høyden og kulden. Jeg åpnet hardt og hadde fokus på høy frekvens som jeg håpet ville holde helt inn. Jeg fikk det veldig på 2.runden, men heldigvis er siste delen av den 2,5km runden lettere, så det var nok det som gjorde at jeg i det hele tatt klarte å komme i mål. Det ble litt kluss med sekunderingen underveis, men fikk en god pekepinn på at jeg lå godt an, når jeg gikk forbi den beste russiske jenta på 2.runden. Hun hadde forsåvit en tung dag i sporet og ble nr.6. Men jeg var godt fornøyd med dagens renn, til tross for litt tung kropp i forkant.


Pallen for kvinneklassen i pigging. Foto: IPC

For gutta våre gikk det imidlertid ikke like glatt i dag.
Trygve Larsen endte på en 12. plass i mennenes piggeklasse på dagens 10 km. Det var4 russere som toppet resultatlisten både i denne klassen og i klassen for stående menn, hvor Nils Erik Ulset ble vår bestemann på 8. plass, mens Håkon Olsrud i dag endte på en 14. plass.


Nils Erik Ulset i løypa

Gutta tar dette med fatning – det er ennå lenge til Sochi, men de går til start med planer om revansje på morgendagens sprint

Flere bilder på våre Faceboksider - Skiforbundet FH

Resultater
Kvinner, sittende, 5 km
1) Mariann Vestbøstad Marthinsen, Norge 20.54, 2) Marta Zaynullna, Russland +34 sekunder bak.
Menn, stående 10 km
1) Sergey Lapkin, Russland 27.10, 2) Rushan Minnegulov, Russland +1 sekund bak, 3) Vladimir Kononov, Russland +19, norske
8) Nils Erik Ulset +1,46, 14) Håkon Olsrud  + 2,59.
Menn, sittende 10 km
1) Murygin Grigory, Russland 30.47, 12) Trygve Steinar Toskedal Larsen +3,32.

Komplette resultater finner du her

NIF-EPI01, 01