Hopp til innhold

Thomas Jacobsen

Klubb: Aaron Skiklubb
Krets:  Buskerud
Hjemsted: Fredrikstad, men bor i Oslo
E-post: tjacobsen87@icloud.com
Yrke: Alpinist
Hobby: Gitar, fiske, båt,  grafisk desgin

Treningsmengde per år: 750-800 timer
Målsetning for sesongen:
Kvalifisere meg  til Paralympics, samt etablere meg på et stabilt nivå i EC og kvale inn til WC

Hvem er Thomas?
Thomas er fra Fredrikstad. Fikk sin internasjonale debut i Paralympics i Vancouver med Kjelkehockeylandslaget, hvor laget tok bronsje. Fulge opp med en bronsje i EM året etter. Begynte med alpint etter en skade på hockeybanen i 2011 og kvalifiserte seg til Europacupen samme år. Han har to 9.e plasser og to 10.e plasser som beste plasseringer så langt . Han satser nå alt på alpint og har Paralympics i Sochi som sitt store mål for sesongen.

Thomas sin bakgrunn:
Etter en takling på innebandybanen i 2008 mistet Thomas følelsen i beina og blei lam fra livet og ned. Etter å ha vært på en kunnskapsmesse på Lillestrøm tok Thomas et valg om å flytte til Oslo og  begynne med kjelkehockey. Dette resulterte i en plass på Paralympics-laget til Vancouver 2010. Sesongen 2010/2011 ble han utnevnt til kaptein på landslaget og ledet laget til EM-bronsje samme sesong, i tillegg til gull i 4-nasjoners i Japan. Så under en ny 4-nasjoners i Canada i november 2011 blir Thomas skadet igjen. Etter denne skaden bestemmer Thomas seg for og slutte på kjelkehockey og begynne med alpint. Nå satser han alt på og bli best mulig.

Thomas var også veldig aktiv før han skadet seg. Han spilt VM med landslaget i innebandy i 2005 og var på kretslaget til Østfold. Han spilte for Fredrikstad Innebandyklubb og var en lagets beste spillere!

Thomas er en gladgutt. Ser ikke begrensninger og er ikke redd for å ta en utfordring på strak arm og kaste seg ut det. Han sprer glede til alle han er rundt og har alltid et glimt i øye. Han er utrolig målbevisst og gir seg ikke før han har klart det målet han bestemte seg for og klare.

 Om sin funksjonshemming sier Thomas:
Min funksjonshemming er at jeg er lam i begge bein og må bruke rullestol til all forflyttning. Det at jeg endte opp i rullestol vil jeg si forandret på hvem jeg ble og er i dag. Man setter mye større pris på ting og man blir fort mye mer ydmyk. Det som er en utfordring og noe jeg tenke på i dagliglivet er f.eks at jeg ikke sitter på for hardt underlag noe som kan resultere i sittesår osv. I starten var dette noe jeg tenkte på HELE tiden, men nå som jeg har sittet en stund går det på automatikk nesten.

Tenker du noen gang på at du sitter i stol?
Nei, egentlig ikke. Det er jo ikke så lett og gjøre noe annet. Det er den jeg er i dag og da må jeg bare akseptere det. Den største risikoen man tar i livet, er å ikke risikere noenting. Så hvorfor ikke risikere noe?

 Trener Egil om Thomas;
Har store mål, og jobber systematisk målrettet mot sine mål. Eier et stort vinnerinstinkt, og er heller ikke fremmed for å prøve nye ting. Trener to til tre økter pr dag, som gjør at Thomas er en heltidsalpinist. En uredd alpinist som vet å gi gass. Har positive holdninger som er smittende på gruppa. 

Thomas sine meritter

Beste resultater sesongen 2013-2014
IPCAS-konkurranser:
Slalåm
4. pl Rinn, AUT 4. jan 2014
5. pl Rinn, AUT 5. jan 2014
7. pl Laandgraf 22. nov 2013

Storslalåm
6. pl Pitztal, AUT 13. des 2013

E-Cup konkurranser
Slalåm
7. pl Kuhtai, AUT 19. des 2013
12. pl St. Moritz, SUI 6. feb 2014

Storslalåm
3. pl Pinacavello, ITA 10. feb 2014
8. pl Pitztal, AUT 15. des 2013

Super-G
6. pl Pitztal, AUT 17. des 2013
7. pl Pitztal, AUT 17. des 2013

Paralympics:
Sochi 2014
Superkombinsjon - 9. pl
Slalåm - 15. pl

Vancouver 2010
Bronse i kjelkehockey 

E-Cup sammenlagt
2014 - totalt; 10 plass
Storslalåm: 10. plass
Super-G: 7. plass