Hopp til innhold

Oskar Eikeseth

Klubb: Aron Skiklubb
Krets: Buskerud
Klasse: LW 9-2 (stående alpin)
Født: 30.03.98
Hjemsted: Slemmestad i Røyken
E-post: Oskar-eik@hotmail.com
Yrke: Elev ved Slemmestad Ungdomskole (10.trinn)
Hobby: Politikk, trening, sport på tv

Treningsmengde: opp mot  300 timer året
Målsetning for sesongen:
Bli topp 3 på ridderuken (NM) i storslalåm.
Følg Oskar på Facebook; ”Oskar Eikeseth - drømmen om paralymics”

Hvem er Oskar?
Oskar er en ungdom på 15 år med CP dyskenesi. 
Hans store og altomfattende interesse er alpint og han har en drøm om å komme til paralympic games.

Oskar er født med CP og til tross for dårlige prognoser om å kunne gå ble han i en alder av 3 år plassert i et par slalåmstøvler og hengende over en skistav begynte han og ”stå” slalåm. 

Etter hvert kunne han gå på egenhånd med sin lille gule rullator og neste skritt var å kjøre slalåm i sele. Han har hatt stor fremgang og han er nå en gående person som kjører slalåm på egenhånd, men han kjører slalåm bedre enn han går.
Etter siste vinteropphold på Beitostølen fikk Oskar kontakt med Aron skiklubb som har full integrering for funksjonshemmede i sitt treningsopplegg.  Her ble han godt mottatt og ivaretatt av både medalpinister og trener Egil Bryn.  Klubben har et miljø for funksjonshemmede utøvere og dette har vært en motivasjonsfaktor og støtte for Oskar.

Oskar kjørte sin første sesong 2012/2013 og hadde stor progresjon med god veiledning fra trener Egil Bryn som også trener landslaget for funksjonshemmede. Oskar satser og vil gjerne nå så langt som mulig. Følg han på facebook også, 

Om funksjonshemningen sin sier Oskar:
Jeg har CP dyskenesi og det har jeg hatt hele mitt liv.  Det gjør at jeg sliter med balanse og gangfunksjon, ufrivillige bevegelser og talefunksjonen.  Alt jeg gjør bruker jeg ekstra mye energi på i forhold til hva andre gjør.  For meg har ski, både langrenn og alpint alltid har vært noe som jeg har ønsket å drive med.
Etter hvert ble det klart at det var slalåm som ble det som jeg ønsket å satse på.  Med min funksjonshemming kan jeg her være utøver av en sport med både fart og spenning uten at min funksjonshemming blir et hinder. 

Trener Egil om Oskar; 
Skal klassifiseres i år, og vil få prøve seg i IPCAS renn.
Er en ung utøver som har mange år foran seg. En forsiktig matching, og et godt treningsgrunnlag, vil muligens gi resultat om noen år. 

 Oskars meritter; 

Beste plasseringer sesongen 2013-2014
IPCAS - konkurranser
Slalåm: 
28. pl Laandgraf, NED 22. nov 2013
39. pl Laandgraf, NEd 21. nov 2013