Hopp til innhold

Isabell Kathatrina Valen

Klubb: Innstrandens IL, Troms Skiskytterlag 
Krets: Nordland/ Troms
Født: 09.06.1994
Hjemsted: Bodø
Yrke: Student ved Universitetet i Nordland, Bachelor i idrett.
Hobby: Idrett & Friluftsliv, hjemmelaga mat, musikk, venner og familie.
Følg med Isabell på Instagram: isakvalen og på hennes hjemmside; www.teamvalen.no 

Treningsmengde: 750 timer i året

Målsetninger for kommende sesong:

Kvalifisere meg for WC.
Utvikle større styrke i overkroppen og bedre generell utholdenhet. 
Fortsat jobbe med å forbedre teknikken min.

Langsiktige mål:
Deltakelse i Paralympics med medaljemuligheter.

Om meg selv sier Isabell :  
Jeg heter Isabell Katharina Valen, er 23 år og kommer fra den nord norske byen Bodø.  Mine to hovedidretter er langrenn som jeg går for Innstrandens IL (Bodø) og skiskyting som jeg går for Tromsø skiskytterlag. På hjemmebane trener jeg for det meste alene, og er alene som pigger i konkurranser på kjelke i Nord Norge. Jeg er heldig som har en familie som er mye aktiv, som støtter og motiverer meg for det jeg driver med.

Jeg er også heldig som kan si at vi er et fantastisk team i familien, og at vi i 2014 dannet Team Valen. Jeg har alltid vært svært aktiv, og trente som lita opp i 10t i døgnet. Jeg har vært innom og forsøkt andre idretter og aktiviteter opp gjennom tiden, men da søstrene mine valgte å begynne med ski, ble jeg også inspirert til å satse selv. Dermed ble 2014 også året hvor jeg startet min satsing på langrenn- og skiskyting. Jeg startet å satse på ski som stående skiløper, men ble mye skadet og fant fort at koordinasjonen i kroppen og spesielt bena ikke var på lag med meg. Jeg har heldigvis en sterk overkropp, og valgte før sesongen 2016/-17 å prøve meg som langrennspigger.  Det har vært mye fremgang på ett år, og prosessen har blitt opplevd som veldig spennende.  Jeg gleder meg til å starte en ny sesong, og er godt i gang allerede mot nye mål og utfordringer. 

Ellers liker jeg å smile og le mye, og deler gjerne gleden med andre. Jeg er en veldig aktiv jente, og har alltid likt å bruke tiden på alt annet enn å sitte i ro. Meg kunne du finne springende opp til fjells i oransje kjeledress, eller på andre spennende eventyr som lita. Jeg er kanskje blitt eldre, men jeg vil nok si at jeg har mye av eventyrlysten i meg og liker å teste mine egne grenser.
«En dag uten trening, er som en dag uten mening.»  

 

Om sin funksjonshemming sier Isabell:
Jeg er født med en lettere grad av CP. Som 3-4 åring fikk jeg en hjernebetennelse (encefalitt) som rotet det til og gjorde at CPen utviklet seg betydelig.  Høyre side er sterkest påvirket, men jeg har også utfall i venstre side som spesielt kommer til syne og påvirker meg negativt når jeg blir sliten. Funksjonshemmingen gjør at jeg blir veldig fort sliten og da sliter jeg med mye spasmer.  

I skiløypa og når jeg kommer løpende, ser du fort at her kommer det ei jente som går og løper litt annerledes enn andre. 
Balanse og koordinasjon er også en utfordring for meg.  Heldigvis får jeg stort sett positive kommentarer.  Kroppen min husker tydeligvis at den engang var funksjonsfrisk, men når jeg skal omsette bevegelser jeg tror jeg kan få til, så stokker det seg ofte – det er like irriterende hver gang. 

Isabells meritter
Beste resultater sesongen 2016-2017
NC sammenlagt 1. pl kvinner senior sittende
NC enkeltresultater;  4 x 1. pl, 3x 2. pl og 2x 3. pl 
NM: 2 x 2 pl ( 5 km og sprint)

Beste resultater fra sesongen 2015-2016
NC sammenlagt 2. pl. kvinner senior

Beste resultater fra  seongen 2014-15
Skiskyting: Nordnorsk mester FH sprint, normaldistanse og fellesstart.  
Langrenn: Nordnorsk mester  FH stående bevegelseshemmet 5 km klassisk og 7,5 km fri
NC sammenlagt: 1 pl Stående kvinner, senior