Hopp til innhold

Vinjar Slåtten vant foran Georg Hernes (t.h.) og Patrik Søreide.

NM-gull til Slåtten og Wessel

Vinjar Slåtten og Hedvig Wessel taklet favorittstempelet og vant NM-gull i kulekjøring i Myrkdalen utenfor Voss lørdag ettermiddag. Se video nederst i saken!

Hedvig Wessel var totalt overlegen i kvinneklassen. Wessel har hatt karrierenes beste sesong i kulekjøring. I finalerennet i Moskva i starten av mars kjørte hun til en plassplass, og hun fikk også med seg en sterk fjerdeplass fra årets renn i verdenscupen.

Nora Lødøen, som har imponert i europacupen i vinter, kjørte inn til sølv, mens Kathrine Merkesdal fra Bergen tok brosen.

Forhåndsfavoritt Vinjar Slåtten tok en klar hjemmeseier i mennenes klasse. Han var greit fornøyd med vinnerscoren, men mener at han har mer å gå på. Slåtten vant foran Georg Hernes og veteranen Patrik Søreide.

Kvinner, senior: 1) Hedvig Wessel, IL Heming 77,28, 2) Nora Lødøen, Voss IL 50,08, 3) Kathrine Merkesdal, Bergen 47,04, 4) Synva Finne, Voss IL 43,43, 5) Kristin Sand Bakken, Bergen 37,89, 6) Josephine R. Brodwall, Christiania 30,04.

 
Dei tre på pallen for damene: Hedvig Wessel i midten, med Nora Lødøen og Kathrine Merkesdal

Menn, senior: 1) Vinjar Slåtten, Voss IL 85,00, 2) Georg Hernes, Voss IL 76,84, 3) Patrik Søreide, Voss IL 69,20, 4) Ola A. Rykke Almenningen, Voss IL 48,09, 5) Johannes Finne, Voss IL 42,57, 6) Ole Fretheim, Voss IL 35,69. 

Hovedlandsrenn jenter
Nr 1. Synva Finne, Voss
Nr 2: Josephine R. Brodwall, Christiania
Nr 3: Thea Mortensen, Christiania
Nr 4: Maren Berner, Christiania 

Hovedlandsrenn gutter
Nr 1: Andreas Utne, Bergen
Nr 2 Brede Søreide, Voss

Video fra NM kulekjøring

NIF-EPI03, 03