Hopp til innhold

World Cup i Watles

Til helgen er det klart for World Cup i Skicross i Watles, Italia.

Etter rennavlysninger tidligere i sesongen, står Marte Høie Gjefsen, Magnus Bjørnnes og Marius Heie Mæhle denne helgen klare på start etter en måneds opphold. I følge sportssjef/landslagstrener Jernej Koblar har utøverne brukt perioden godt til trening og oppladning foran resten av sesongen.

- Vi har kjørt mye på ski og trent godt gjennom hele perioden, til tross for varierende snøforhold. Men vi har reist dit snøen er, og jeg tror utøverne er klare for helgens renn, sier Koblar.

Høie Gjefsen startet sesongen sterkt og har en 10., 9. og en 6. plass etter de tre første verdenscuprennene. I kvalifiseringene har hun matchet de beste. Koblar har stor tro på alle utøverne sine før konkurransene i Watles.

- Jeg håper at Marte kan komme inn blant topp 16, men det avhenger av første runde. Marte kjører godt når hun vil, så hun kan være med å kjempe om enda høyere plasseringer. Bjørnnes og Mæhle håper jeg vi får til finalen, sier Koblar.

Etter konkurransene i Italia reiser guttene hjem for å trene mer før neste verdenscup-runde, mens Høie Gjefsen reiser videre til Aspen for å konkurrere i X Games. 

NIF-EPI02, 02