Hopp til innhold

Marius Heje Mæhle

Seier til Mæhle

Marius Heje Mæhle (22) vant FIS-rennet i NM-løypa i Trysil lørdag med god deltakelse.

Flere av de beste svenskene er på plass under helgas NM i Trysil. Lørdag var det FIS-renn, mens NM-finalene arrangeres søndag ettermiddag. Heje Mæhle vant lørdagens renn knepent foran svenske Victor Sticko. I starten var det en kjempekamp med posisjonene mellom Mæhle, Sticko og Magnus Bjørnnes. Sistnevnte kjørte ut og endte sist i finalen. Dermed tok Marius Bø Vangsnes tredjeplassen.

Landslagsløper Heje Mæhle har aldri fått det til i «viktige» renn, og har derfor tatt grep i vinter. 22-åringen fra Heming har skaffet seg mental hjelp etter at han aldri har fått vist sitt skikkelig potensial i World Cup.  
- Et prioritert område for meg fremover er å jobbe med «hodet». Jeg har gått til topps i mange FIS-renn hvor jeg har slått mange gode, men i viktigere renn har de slått meg. Dette skal jeg jobbe med fremover, sier Mæhle.

Han går for ny seier i NM søndag, men sier at løypa egentlig ikke passer han optimalt.
- Jeg liker meg bedre når det er enda vanskeligere. I dag vant jeg den tette finaleduellen og det var moro å vinne. Det er også herlig at jeg kan klare å vinne mann mot mann, sier Mæhle.


Truls Johansen

Alpinlandslagets Truls Johansen kjørte inn til syvendeplass i sin skicrossdebut. Johansen  la opp under NM i Hemsedal før påske, men imponerte stort i sin debut.
- Dette var moro og det skal bli enda bedre i NM søndag, sier Johansen.

Marte Høie Gjefsen vant kvinneklassen.


Henrik Elvestad fra Goalden Goal var på plass lørdag. Dette kommer på tv torsdag 16. mars.

NIF-EPI02, 02