Hopp til innhold

Samarbeider om X Games

I dag signerte TV 2, Norges Skiforbund og Snowboardforbundet en avtale som bidrar til at de sportslige vilkårene for X Games Oslo blir optimale og tilpasset norske forhold.

Det er første gang et tv-selskap er arrangør for en sportsbegivenhet i Norge. Derfor har det vært behov for en felles forståelse og enighet om hvordan norsk idrettstradisjon skal tilpasses et annerledes konsept.

- TV 2s motivasjon er å nå yngre målgrupper gjennom både tradisjonell tv og nye medier. ESPN og X Games har vært usedvanlig dyktige til å utvikle nye metoder for å engasjere de unge. Vi er svært fornøyde med at vi nå har landet på en avtale med forbundene som gir dem en god mulighet til å påvirke de sportslige vilkårene. Da er utgangspunktet det beste for å lage fantastiske TV-sendinger, sier nyhets- og sportsredaktør Jan Ove Årsæther i TV 2.

Avtalen gir Skiforbundet og Snowboardforbundet innflytelse i alle sportslige avgjørelser. Inntak til konkurransen skal i størst mulig grad foregå via internasjonale anerkjente rankinger, og det skal gjennomføres en egen norsk kvalifisering. Det vil være en sportsgruppe hvor de sportslige beslutningene tas og en rådgivende utøvergruppe. Det blir også mulig for idrettslag å tjene penger til klubbkassen gjennom dugnadsarbeid.

- Det er helt rått at verdens største årlige actionsportkonkurranse nå kan komme til Oslo. X Games har vært den viktigste årlige konkurransen for norske snowboardere siden Daniel Franck vant i 1997, så det er klart vi ønsker å samarbeide med TV 2 for å bidra med vår kompetanse og for å lære. Det har også vært viktig for oss at konkurransen skal være en del av vår internasjonale ranking og at norske talenter kan få en sjanse til å kvalifisere seg til konkurransen. Avtalen med TV 2 sikrer dette og mye mer, sier fungerende president i Snowboardforbundet, Ola Keul.

- Skiforbundet har vært positiv til X Games i Oslo hele tiden, men vært opptatt av at idretten får være med og bidra med sin kompetanse og frivillighet. Det har vært viktig for oss at arrangementet er tilpasset norske forhold, og med denne avtalen er vi også sikret at kompetansen blir værende i Norge. Derfor er vi nå glade for at vi er enige med TV 2 om en avtale, og vi ser virkelig frem til å jobbe videre med X Games, sier president i Norges Skiforbund, Erik Røste.

Dersom det blir flertall for byrådets forslag i bystyret den 29. april, og ESPN og TV 2 blir enige om den endelige hovedavtalen, så blir det X Games i Oslo den 24. til 28. februar neste år.

- Vi skal få til en inspirerende begivenhet for alle nordmenn som er interessert i action sports – enten det er i arenaene her i Oslo eller i TV 2 s kanaler, sier Jan Ove Årsæther i TV 2.

NIF-EPI03, 03