Hopp til innhold

Marius Heje Mæhle og Marte Høie Gjefsen

NM-gull til Heje Mæhle og Høie Gjefsen

Marius Heje Mæhle og Marte Høie Gjefsen sikret seg NM-gull i skicross i Trysil søndag.

Heje Mæhle hadde en god fight mot landslagets Magnus Bjørnnes, mens Høie Gjefsen var fullstendig overlegen i Trysil.

- Det er alltid gøy med NM-gull. Løypa og forholdene i Trysil var fine, og arrangørene har lagt ned en kjempejobb, sa Gjefsen.

Hun er fornøyd med avslutninga av årets sesong.

- Det var litt halvveis i starten på grunn av skade, men mot slutten av sesongen fikk jeg det mye bedre til. Jeg klarte å avslutte med en tredjeplass og gleder meg allerede til å komme i gang med sesongoppkjøringa foran neste år. Målsettingen er å starte neste sesong som jeg slutta denne, forteller Gjefsen.

Marius Heje Mæhle hadde langt mer motstand i kampen om NM-gullet. Nærmest var landslagens Magnus Bjørnnes, mens Marius Bø Vangsnes kjørte inn til bronse.

- Dette var en god avslutning på en svak sesong. Magnus har kjørt bra i årets World Cup-sesong, og det er kult å slå ham her, sier Heje Mæhle.

22-åringen fra Heming vant FIS-rennet lørdag, mens han ble nummer to i søndagens FIS-renn, slått av svenske Victor Sticko. Marius Heje Mæhle gleder seg allerede til å starte sesongoppkjøringa neste år. Landslagsløperer har nemlig aldri fått det til i «viktige» renn, og har derfor tatt grep. Nå har skaffet seg mental hjelp etter at han aldri har fått vist frem sitt skikkelig potensial i World Cup.  
- Et prioritert område for meg fremover er å jobbe med «hodet». Jeg har gått til topps i mange FIS-renn hvor jeg har slått mange av de beste, men i World Cup-renn har de slått meg. Dette skal jeg jobbe med fremover, samt å få optimalisert utstyret, sier Heje Mæhle.

NIF-EPI03, 03