Hopp til innhold

Øystein Bråten

Sju utøvere til Italia

Norges Skiforbund Freeski sender sju utøvere til verdenscupåpningen i bigair i italienske Modena til helga.

Det er fem menn og to kvinner i den norske troppen til freeskiåpningen. Det er offisiell trening torsdag og fredag i Italia, mens det er både kvalifisering og finale søndag.

Birk Ruud er en av favorittene på startstreken etter at han vant rennet i fjor.
– Jeg gleder meg til årets første konkurranse i Modena. Her har jeg god erfaring og en fin følelse fra rennet i fjor. Det blir spennende å komme i gang, for nivået er høyere enn aldri før. Jeg har vært mye på ski til nå i år, mer enn noen gang, sier Ruud.
Han røper også at han også noen morsomme triks på lager, men som han kanskje ikke får vist frem i Italia på grunn av størrelsen på hoppet.

Det norske freeskilandslaget har ladet opp til  verdenscupåpningen i østerrikske Hintertux den siste tiden. Christian Nummedal er en av de andre norske favorittene.

– Det har vært en veldig bra periode med trening i høst, og jeg har fått inn et par nye triks som styrker repertoaret. Hele laget ser veldig bra ut, alle kjører utrolig bra, og jeg tror det kan forventes utrolig bra kjøring fra de norske, mener Nummedal.

NRK sender søndagens finale direkte kl. 16:55-18:30.

Det er Christoffer Schach og Petter Ulsletten som utgjør det norske støtteapparatet i forbindelse med verdenscupåpningen i Italia.

Det norske laget i Modena:
Johanne Killi, Dombås IL
Sandra Eie, Bærums Skiklub
Øystein Bråten, Torpo IL
Birk Ruud, Bærums Skiklub
Ulrik Samnøy, Bærums Skiklub
Christian Nummedal, Hakadal IL
Sebastian Schjerve, Namsos IL 

Se også forhåndssak på fisski.com

nif-epi04, 04
NSF - Nor Freeski