Hopp til innhold

Klart for X Games i Aspen

Det er fem inviterte utøvere fra Norges Skiforbund Freeski til årets X Games i Aspen. Finalene i freeski avgjøres fredag, lørdag og søndag.

- Dette året har vi med et av våre største lag i konkurransene noen gang, og det er gledelig. Alle våre utøvere kjører også ski på et meget høyt nivå om dagen. Løypa er fantastisk bra, og det kommer til å bli litt av et show de neste dagene, sier landslagstrener Luke Allen. 

Det er kvalifisering norsk tid for mennene i slopestyle i kveld, mens kvinnene kjører både slopestyle og bigair fredag kveld/natt til lørdag. Mennenes bigair-konkurranse går natt til søndag, mens finalen i slopestyle arrangeres søndag kveld.

Disse er inviterte til X Games:
Bigair:
Birk Ruud, Bærums Skiklub
Christian Nummedal, Hakadal IL
Øystein Bråten, Torpo IL
Johanne Killi, Dombås IL

Slopestyle:
Ferdinand Dahl, Ingierkollen Rustad Slalåmklubb
Øystein Bråten, Torpo IL
Johanne Killi, Dombås IL

Konkurranseprogram på arrangørenes nettsider

Kommentarer fra utøverne:

- Det er «fett» å være tilbake. X Games er det jeg gleder meg mest til gjennom sesongen. Løypa er veldig bra i år, som alltid. Det blir spennende å se hvordan jeg kan hevde meg, og jeg gleder meg veldig til å se alle gutta på laget kjøre. De kjører nemlig veldig bra om dagen, sier Johanne Killi.

- X Games er klart et av høydepunktene for sesongen. Det kjennes bra å være tilbake i Aspen, og jeg ser fram til å kjøre konkurranse. Både slopestyle- og bigair-løypa er bygget på en bra måte, og jeg tror det blir veldig mye god kjøring blant de norske, sier Birk Ruud. 

- Jeg er veldig fornøyd med å bli invitert tilbake til X Games. Første treningsrunde gikk over all forventning, og jeg gleder meg til resten av uka, sier Christian Nummedal.

- Jeg er superglad for å få kjøre min andre X Games. Første treningsdag gikk bra, og jeg er spent på hva uka vil bringe, sier Ferdinand Dahl.

- Det er veldig gøy å være tilbake i Aspen for årets høydepunkt. Løypa er som alltid sjukt bra, så jeg gleder meg til å kjøre, sier Øystein Bråten.

nif-epi04, 04
NSF - Nor Freeski