Hopp til innhold

Nummedal Vant I Hemsedal

Sesongens nest siste slopestyle konkurranse gikk ned i Hemsedal på lørdag og etter at Christian Nummedal tok korsbåndet i 2014, er han nå sterkt tilbake i feltet og tok sesongens andre seier i Nor Freeski Cupen. Ikke langt bak fulgte Ferdinand Dahl og Markus Leyobo.

Coursen i Hemsedal bestod av to hopp på starten med en bra og kreativ railseksjon på slutten. En dobbelkink rail, Oakley Rainbow boks, Oakley shoot-out rail, wallride og en flat rail var bare noe av utvalget. Med en høyre dobbel cork 10 safety grab, venstre dobbel cork 12 mute grab, switch inn, rodeo av shootouten, til front 6 av flat railen, var det et run det virkelig luktet svidd av og som gjorde at Nummedal kunne dra seieren hjem.

- Utrolig fornøyd med å ende opp øverst på pallen og med egen kjøring, i hvertfall med tanke på hvor høyt nivå det var i finalen!

Det endte opp med å bli en knall dag i Hemsedal etter litt tåke og nysnø på morgenen. Starten ble noe utsatt uten at dette utgjorde noe problem for verken kjørere eller arrangør.

- Vi kom i bakken tidlig på morningen og var litt skeptiske på hvordan dagen kom til å bli, med tanke på snøen som hadde falt over natten. Men dette synes jeg både arrangørene og kjørerne taklet veldig bra, og det utartet seg til å bli en veldig bra konkurranse, sier Nummedal som nå ser fram til NM på Hovden som bare er noen få dager unna. Nummis innrømmer at det kommer til å bli hard kamp om pallen.

- Veldig gira på NM til helgen! Håper det blir en morsom og kreativ course som kan by på mye muligheter, noe som jeg regner med at til blir, siden Hovden som regel leverer varene. Er sinnsykt mange om ballen og jeg tror mange kan overraske. Blir uansett veldig morro!

Nå banker vi altså på døren til årets høydepunkt, nemlig NM på Hovden. Ryktene skal ha det til at en insane rå railseksjon er på plass allerede og det kommer nok til å bli et throwdown uten like de neste dagene i den lille bygda i Aust-Agder. Trening starter offisielt allerede på torsdag med finaler på lørdagen. Hvem som kan bryne seg med Norgesmester tittelen på lørdag er helt umulig å si, men at det blir kamp til siste rail i siste run i finalen skal du absolutt ikke se bort i fra. Herre min hatt for et show det her blir. 

NIF-EPI02, 02
NSF - Nor Freeski