Hopp til innhold

Et Skråblikk Fra NM På Hovden

Med NM på Hovden friskt i minnet er det vel greit med en liten oppsumering av alt det fantastiske som skjedde i den lille bygda fra torsdag til søndag. Her er 10, kall det fun facts, om det som gikk ned disse dagene.

- For å begynne med det åpenbare: Hele finaledagen ble sendt live på tv2.no. Om du ikke har fått det med deg og du har litt over fem timer å slå ihjæl, så er det bare å klikke seg inn. Streamen ligger der en god stund framover. 

- Robert Ruud ble Norgesmester i Slopestyle. Han dro fram jokern på første rail. Den såkalte "waterfallen". 

- Emilie Fekene, stuntreporter for Nor Freeski under NM, spurte hva jokern var. Hun fikk svaret, men vet fortsatt ikke hva det er. For de som fortsatt lurer så er det front switch up, front switch up, blind 270 ut. Ja, nettopp!

- Christian Nummedal ble Norgesmester i Big Air med en switch dobbel cork 1440!. Han tok med det likeså greit også sammenlagtseieren i Nor Freeski Cupen. Rimelig imponerende av en kar som var ute hele fjorårssesongen med en korsbåndskade. Var det noen som sa maskin?

- Tiril Sjåstad Christiansen vant både Slopestyle og Big Air. Hun gir også ganske god gass på veien. Skal godt gjøres å holde følge med hun.

- Birk Ruud gjorde back-to-back-to-back doble i slopestyle finalen for junior. Han endte på toppen av pallen.

- Trym Sunde Andreassen driftet ut av hoppet i inn skauen under trening. Haakon Stenmarck syntes det var en god idé å prøve det samme, men ble stoppet av gjerdet. Bedre lykke neste gang!

- Magnus Sandnes tok pappaperm og var tilbake i NM som fungerende TD for Eimund Staverløkk. Han satt i bua med Landslagssjef, Christopher Frankum, og kommenterte under live streamen.

- Når sola skinner i løypa og bilder skal tas er det obligatorisk å stille i baris på kulen. Ekstra karma points om du kommer med på live streamen!

- Tanja Zajc Koch ankom Hovden som freeski mamma og tilskuer, men endte opp med å bli lege på jobb. Det ble noen harde kræsj blant utøverne hvor hun måtte trå til. Kudos for bra arbeid der altså!

Et særdeles underholdende NM og all ære til Hovden Alpinsenter og Hovden Aktiv for en rå course og strålende arrangement. Nor Freeski Cupen er offisielt over for i år, men det er fortsatt mye for jibberne å se fram til. Blant annet Open Klasse i Myrkdalen som går fra 28 April til 1 Mai.  

Nor Freeski Cupen kommer uansett sterkt tilbake neste år med mange spennende arrangementer på terminlisten.

Men inntil den tid, vi hørs og på gjensyn! 

 

NSF - Nor Freeski