Hopp til innhold

Felix Stridsberg Usterud på pallen i Sveits i helga.

Sølv i Europeen Open

Felix Stridsberg Usterud (21) klinket til med sølv i Europeen Open i slopestyle i sveitsiske Laax i helga.

Med hele verdenseliten i slopestyle på plass fikk endelig Stridsberg Usterud fullklaff i sesongens siste viktigste konkurranse.

- Felix har vært god i hele år og det er fullt fortjent at han får med seg sølv. Dette kompletterer en fantastisk sesong for landslaget med podium i alle konkurranser, samt fem X Games medaljer, sier sportssjef Christopher Frankum.

Det ble en lang og hard vei mot sølv for 21-åringen fra Bærums Skiklub i Sveits. Han var først gjennom kvalifisering torsdag, semifinale fredag før han kunne stå nest øverst på pallen lørdag med en score på 91,50. Gus Kenworthy, sølvvinneren fra OL i Sotsji, vant gull med scoren 92,50.  

- Jeg er veldig godt fornøyd med sølv. Dette er en av mine absolutte største prestasjoner i vinter, sier Stridsberg Usterud.

Øystein Bråten kvalifiserte seg også for finalen hvor han endte på en fin fjerdeplass. I kvinneklassen ble Johanne Killi nr. Fem. X Games vinner Kelly Sildrau fra Estland vant. Tiril Sjåstad Christiansen avsluttet den internasjonale sesongen med X Games i Oslo for å restituere seg best mulig foran en ny lang sesongoppkjøring.

Menn
1) Gus Kenworthy, USA 92,50, 2) Felix Usterud, Norge 91,50, 3) James Woods, Storbritannia 86,50, 4) Øystein Bråten, Norge 85,83.
Kvinner
1) Kelly Sildrau, Estland 95,16, 2) Keri Herman, USA 84,33, 3) Emma Dahlstrøm, Sverige 83,16, norske: 5) Johanne Killi 80,66.

nif-epi04, 04
NSF - Nor Freeski