Hopp til innhold

Eirik Sæterøy Vassest På Vassfjellet

Eirik Sæterøy tok skalpen på jibbeeliten i Norge og endte øverst på pallen da Nor Freeski Cup var tilbake for fullt med slopestyle på Vassfjellet på lørdag. I dameklassen vant Tora Johansen foran Elvira Marie Ros og Marina Johansen.

Det var første gang siden Nor Freeski Cup ble opprettet at Vassfjellet var tilbake som destinasjon og Freidig som arrangør av en slopestyle konkurranse. Coursen besto av to hopp og to rails, i den rekkefølgen, og seksti håpefulle jibbere hadde tatt den lange veien til Trøndelag for å gjøre opp seg i mellom og bygge videre på hva som har vært en strålende konkurranse sesong så langt. Blant dem var blant annet Ålingen og vinneren fra Drammen, Robert André Ruud og Arendalitten, Eirik Moberg, som nå bor på Hovden og går på skigymnas der.

Pallen glapp akkurat for Ruud som endte på en fjerde plass, mens Moberg endte på en niende plass. Det ryktes at Moberg, forøvrig med bollesveis for anledningen, hadde vært på tinderdate kvelden før og det kan ha noe å gjøre med det litt svake resultatet.

Som vanlig holdes det svært høyt nivå i Nor Freeski Cup hvor minst en dobbel rotasjon/flip med fjellstødige landinger nesten kreves for å ende opp på pallen. Det var mange på lørdag som hadde rotasjonene inne, men en blanding av for dårlig markerte grabber og litt for dype landinger gjorde at ikke bare pallen, men til og med finaleplassen glapp for mange.

En som derimot hadde stålkontroll hele dagen var altså Eirik Sæterøy. Med runnet høyre 900 tailgrab, venstre dobbel 10 japical/double-japan grab, sw høyre tailsover 270, pretzel 270 av første railen og sw venstre lip 270 til forward av den andre railen holdt det godt til seier foran Ferdinand Dahl og Vebjørn Svorkmo.

- Veldig fornøyd med dagen! Følte meg ganske klar før konkurransen og jeg hadde en klar plan på hva jeg skulle gjøre. Det funket og big ups til Vassfjellet og Eimund som fikk til en bra course, sier Sæterøy som nå stikker til Laax på tirsdag for kjøre European Open.

Nor Freeski Cup fortsetter derimot i samme sporet og allerede til helgen er det Big Air på Dombås og ryktene skal ha det til at de har fått opp et monsterhopp.

Det er dermed duket for luftige svev til helgen også.  

 

 

NIF-EPI02, 02
NSF - Nor Freeski