Hopp til innhold

Henrik Melhus Til Topps På Dombås

Henrik Melhus dro hjem seieren under lørdagens Big Air konkurranse i Nor Freeski Cup på Dombås. Med et vellbygd hopp som målte 21 meter til kulen og strålende solskinn ble rammene lagt for en episk dag.

- At jeg vant var veldig artig. Jeg satset på en pallplass, men jeg trodde ikke jeg skulle vinne, sier Melhus som altså sto igjen som seierherre på slutten av dagen.

Det var ikke med hvilket som helst triks han vant med heller. Som vanlig i Nor Freeski Cup når det arrangeres Big Air så er det alltid høyt nivå og det kreves tekniske triks for å ta steget opp på pallen. Med en svær dobbel cork 1440 mute grab endte altså Melhus øvert på pallen foran lokalfavoritten, Martin Kvatningen, som endte på andre og klubbkompis Daniel Furuvik på tredje. 

Hoppet på Dombås var det virkelig kvalitet over på lørdag. Et perfekt shapet hopp med mye hangtime som ble lovpriset av kjørerne. Det ble også kvalitetsikret dagen før av den ikke helt ukjente lokale brettlkjøreren, Marcus Kleveland, som dro en helt ny trippelcork der på fredagen.

Var med andre ord ikke hoppet det skulle stå på når gutta ga gass fra morningen av.  

- Det var helt klart en smud lørdag. De hadde bygd et bra hopp og det var god stemning hele dagen. Jeg har landet trikset et par ganger tidligere så nå ser jeg fram til NM, sier Melhus som altså kommer til NM på Hovden som nå nærmer seg med stormskritt.

Med et triks som dette på lager seiler han nå opp som en favorittene til å ta hjem NM tittelen i Big Air sammen med andre navn som Christian Nummedal, Klaus Finne, Felix Usterud, Johan Berg med flere. Alle tidligere vinnere av konkurranser i Nor Freeski Cupen. 

Det nærmer seg slutten av sesongen og det blir nå fullt kjør med konkurranser fram til nevnte NM på Hovden den 6 april. Førstkommende helg er det NM i Pipe i Wyller,  kun avbrutt av påskeferie før det er slopestyle i Hemsedal og så skal altså hele sesongen toppes med NM på Hovden. Det er bare å stålsette seg fordi her blir det show og moro til siste slutt.

 

 

 

NIF-EPI02, 02
NSF - Nor Freeski