Hopp til innhold

Gullvinner Tiril Sjåstad Christiansen med lagvenninnen Johanne Killi og svenske Emma Dahlström (NTB Scanpix)

Norsk jubeldag på X Games Oslo

Det ble dobbelt norsk i jentenes konkurranse i big air på Tøyen, da Tiril Sjåstad Christiansen og Johanne Killi tok henholdsvis første og andre plassen.

Det er Sjåstad Christiansens andre X Games gull, hennes første siden 2013. Etter en lang skadeperiode som gjorde at hun gikk glipp av OL i Sochi, ble det et tårevått seiersintervju da gullet var et faktum. At lagvenninnen Johanne Killi tok sølvet gjorde dagen enda bedre. Sjåstad Christiansen avsluttet X Games på hjemmebane med en switch 1080 og ble belønnet med 94.00 poeng totalt, det holdt til å slå Killi med sine 90.33 poeng og gull i en av de gjeveste konkurransene i sporten. Bronsen gikk til svenske Emma Dahlström.

I herreklassen tok Henrik Harlaut fra Sverige gullet, noe som er hans tredje X Games-gull i karrieren. Han fikk solide 97.00 poeng, og slo dermed sveitsiske Fabian Bosch og Gus Kenworthy fra USA som tok sølv og bronse. Beste norske i finalen ble Øystein Bråthen på femte plass. Klaus Finne og Felix Stridsberg Usterud kom på henholdsvis sjette og sjuende plass.

nif-epi04, 04
NSF - Nor Freeski