Hopp til innhold

X-Games Tilstander På Hovden

Mye vind og snø gjorde at dagens trening på Hovden ble noe amputert da Norges beste jibbere var samlet for å trene til morgendagens Big Air konkurranse på Hovden.

Det er ikke hvilken som helst Big Air konkurranse som kommer til å gå ned på Hovden i morgen heller. Vinneren vil nemlig ikke bare få heder i og ære i bøtter og spann, men også et Wild Card til X-Games i Oslo som blir arrangert senere i vinter. Hoppet høstet mye lovord fra kjørerne og under optimale forhold i morgen så vil nivået i Big Air sannsynligvis bli tatt til nye høyder. Dette ment både bokstavelig og billedlig talt fordi hoppet på Hovden er noe av det beste dette landet har produsert og utøverne tilbringer mye tid i luften. Det åpner for triks som sannsynligvis ikke har blitt gjort i Norge før.

En som vet alt om dette er Felix Usterud. Landslagsutøveren fra Bærum må finne seg i å være favoritt foran morgendagens konkurranse etter at han nylig satte en switch trippel 1260 i Stubai tidligere i høst. Han er spent foran morgendagen:

 - Det er et av de beste hoppene jeg har hoppet på i Norge og fornøyd med dagen selv om det var litt mye vind. Om trippelen kommer i morgen er mer usikkert så folk for bare vente å se. Det kommer til å bli en spennende dag uansett, sier Felix som lader opp til morgendagen med YT sjokomelk fra Tine på en hytte på Hovden.

Det blir med andre ord et show uten like i morgen og på slutten av dagen vil en dyktig kjører få et X-Games Wild Card i lomma og en tur til Oslo i slutten av Februar. 

NSF - Nor Freeski