Hopp til innhold

Finne sikret seg X Games plass

Klaus Finne vant søndagens norgescuprenn i bigair og sikret seg dermed friplass til X-Games-konkurransen i Oslo i februar.

Det ble tidenes Big Air konkurranse i Nor Freeski Cup da norgeseliten var samlet til dyst for å konkurrere om et «Wildcard» til X Games Oslo i februar.  

I utfordrende værforhold, men på et fantastisk bra hopp som gjorde det mulig å utføre det mest tekniske og største triksene, ble det uten tvil det høyeste nivået man har sett i en Big Air konkurranse på norsk jord. 

I en knallhard finale ble det 25-åringen, Klaus Finne (Voss), som trakk det lengste strået. Med en perfekt utført dobbelcork 1620 tailgrab, som han testet for første gang, ble det wildcard og dermed sikret startplass i X Games Oslo Big Air.  - Dette er noe jeg har tenkt på lenge, og jeg er sjukt glad for å klare det. Det var første gang jeg prøvde en dobbel 16, og det satt gitt. Jeg ser veldig frem til februar og har trua på en sinnsykt kul konkurranse, sa Finne.

 
 
Resultater
1) Klaus Finne, Voss, 2) Christian Nummedal, Hakadal IL, 3) Felix Stridsberg-Usterud, Bærums Skiklub.
NIF-EPI02, 02
NSF - Nor Freeski