Hopp til innhold

Usterud Den Uslåelige

Felix Usterud taklet presset, leverte varene og ble Norgesmester i Slopestyle i Hafjell på lørdag. Bak han på pallen kom lagkompisene Johan Berg og Alexander Aurdal. I junior klassen vant Ferdinand Dahl foran Henning Hansen Pytte og Markus Leyobo, mens Tiril Sjåstad Christiansen ble dobbelt Norgesmester da hun igjen slo Joahnne Killi og Sandra Eie og endte på toppen av pallen.

Det er lett å tenkte for en kar som til vanlig ikke bare deltar i verdenscuprenn, men som i tilegg vinner de og tar sammenlagtseieren for 2015, at NM ikke er noe big deal. At det er en walk in the park, liksom. Sannheten er derimot en helt annen. Det er under NM du må bevise at din plass på landslaget er fortjent. Det er nok av sultne unge jibbere i dette landet som er mer enn klar nok til skaffe seg en plass på landslaget og da må de som allerede er der, bevise at de skal få lov til å fortsette der.

Det var nok det også Felix følte på lørdagen i det han skulle sette utfor sitt andre run. Han hadde ikke fått den scoren han ville i første og lå ikke spesielt bra an på rankingen. Så spørsmålet er da; hvordan har man det inni seg før man dropper inn i sitt andre og siste run i finalen i NM?

 La oss la Felix forklare:

 - Jeg har aldri vært så nervøs i hele mitt liv tror jeg. Hjertet banket så sykt fort før jeg skulle droppe inn i det andre runnet. Det er sprøtt fordi til vanlig så kjører jeg jo World Cup og da er jeg ikke på langt nær like nervøs, men da er heller ikke forventingene så høye. Under NM så må jeg prestere for å bevise at jeg har fortjent plassen min på landslaget. Fornøyd med at det gikk såpass bra kan man si da.

Dette sa han til undertegnende med et lite smil og noen skuldre som virket et par tonn lettere i bunn av parken etter blomsterseremonien. Med andre ord så er ikke NM noen walk in the park, men faktisk en ganske big deal for en såpass dyktig jibber som Felix Usterud.  

Så hva kreves i et run i Norge i dag for å bli Norgesmester? Det er bare å ta det fra begynnelsen:

-       Lip 270 på, 270 av første railen.

-       Switch 270 på, 270 av boksen som man måtte gappe et par meter for å treffe.

-       Ventsre bio 900 mutegrab på første hoppet.

-       Switch venstre dobbel 900 dobbel japan grab på det andre hoppet

-       Blindside 450 av shoot-out railen

-       Switch høyre dobbel 1080 safety grab på siste hoppet.

Slik så altså runnet til Felix ut på lørdagen og det er det som pr dags dato kreves for å bli Norgesmester i Slopestyle.

Nor Freeski Cup er dermed ferdig for i år. Det har vært en fantastisk sesong med flotte arrangementer på hele 7 vinterdestinasjoner rundt om i dette langstrakte land som alle har blitt strålende gjennomført. Det er bare å nyte våren nå, gjøre seg klar til badesesongen og forbrede seg fysisk og mentalt til neste år. Kanskje er det du som står på toppen av NM pallen i 2016? Det vil tiden vise!

PS: Om du er interresert i å se hele slopestyle finalen på nytt igjen, så er det bare å trykke her. Videoen ligger øverst på siden. Enjoy!

NIF-EPI01, 01
NSF - Nor Freeski