Hopp til innhold

Robert André Ruud ble Norgesmester i Big Air

Hafjell viste seg fra sin beste side i dag med strålende sol og laber vind da Robert André Ruud knuste hele norgeseliten og ble norgesmester i Big Air. Henning Hansen Pytte ble Norgesmester i junior klassen, mens Tiril Sjåastad og Tore Johansen ble mestere for junior jenter og senior kvinner.

Årets NM i Big Air ble arrangert på DNB hoppet i slopestyle coursen og det var som ventet ekstremt høyt nivå i både junior og senior klassen. Det ble kastet svære doble med tekniske grabs hele dagen og det ble gang på gang satt ny bakkerekord på Big Jumpet i Hafjell. Det kunne nesten ikke vært jevnere i dag og å dommerne hadde en vond jobb med å kåre en vinner, men en vinner ble kåret og han het altså Robert André Ruud. Med en latterlig stor dobbelcork 1080 dobbel japan grab snek han seg øverst på pallen foran Eirik Sæterøy og Aleksander Aurdal.

Det var en fornøyd Robert som pratet med Nor Freeski i etterkant:

 - Dagen har vært sjukt bra. Var mye vind i både trening og kvalikk, men det var jo likt for alle. Etter å ha kvalla til finalen så var jeg egentlig veldig fornøyd med dagen. Finalen ble det mindre vind og litt bedre forhold. Dermed var det bare å sette full fart og prøve å gå så langt som mulig. Valgte å gjøre samme triks i finalen, men testet ut å ta double japan grab og det funka bra. Super stoka på å vinne i dag, sier Robert som blir å se på Open Klasse og Geilo Spring Session etter NM.

I morgen skal det kåres en Norgesmester i Slopestyle og det vil garanter bli en spennende affære det også. Senioren skal ha et kvalifiseringsrun på morningen siden de ikke fikk kjørt kvalifisering i går. Etter det blir det finaler som også vil bli livestreamet! 

NIF-EPI02, 02
NSF - Nor Freeski