Hopp til innhold

Snowstock

Snowstock hadde i helga 15 års jubileum og arrangerte denne gangen slopestyle i tillegg til den legendariske bigair konkurransen Bad Ass Of the Year.

Bilde: Laagendalsposten. Tekst: Karl Esen Andreassen

Coursen i slopestyle besto av 3 rail elementer og to strøkne hopp i kjent Snowstock stil. Det ble vist kjøring av høy klasse og løperne storkoste seg i sølvbyen. På tross av snømangel på østlandet hadde arrangøren laget en arena som kan matche hva som finnes i utlandet.

Fra Hovden Skigymnas sin FB side: "Laurdag stod Snowstock i Kongsberg for tur. Følelsen av å vere med i ein stor internasjonal konkurranse var til å ta og føle på, og utøvarane fekk seg eit minne for livet med berre å vere til stades og konkurrere. Fantastisk moro var det.»

I yngre Junior tok Trym Sunde Andreassen en klar seier med høy vanskelighetsgrap på rails og avslutta hopplinja med en klokkeren double cork 10 mute. Han kvalifiserte seg også inn i Bad Ass som yngstemann, men ble slått ut i kvart finalen.

Yngre Junior:

1 Trym Sunde Andreassen

2 Elias Gjære

3 Ulrik Samnøy

I 16+ (junior og senior) tok den rutinerte hjemmekjøreren Halvard Thon seieren etter solid kjøring og bra hopping. Han har egentlig lagt opp konkurranse kjøring og prioritert studier, men stilte selvfølgelig i Snowstock på hjemmebane og viste unggutta hvem som hadde mest rutine.

16+

1 Halvard Thon

2 Ferdinand Dahl

3 Mads Josef Kristoffersen

16+ jenter

1 Sandra Eie

2 Maren Borge Bakken

16 løpere hadde kvalifisert seg inn til Bad Ass of The Year (BAOTY) og det blei vist hopping av høy klasse av gutta der de kjørte head-to-head. Dommerne hadde utfordringer med og skille løperne, men til slutt sto Henning Hansen Pytte og Petter Ullsletten igjen i finalen. Gutta dro skikkelig på og selv om Henning landa en double cork 1440, vant Petter etter knallbra hopping og satte bla en double cork 1260 mute til japical og kunne dra hjem med en fet sjekk på 15000 kroner.

Bilde: Bad Ass pallen med: 1. plass Petter Ullsletten, 2. plass henning Hansen Pytte, 3.plass Ulrik Hopp

nif-epi04, 04
NSF - Nor Freeski