Hopp til innhold

NOR Freeski cup på Hovden

I helgen satte Hovden inn en real søknad til NM når det ble arrangert NOR Freeski Cup.

Tekst og bilde: Håkon Jørgensen

Det var slopstyle som ble kjørt i en svær kreativ park med varierte vanskelighetsgrader.
Hovden viste i helgen altså hvordan man bestiller det perfekte vær og hvordan man arrangerer slopstyle i ypperste klasse. Med strålende sol og vindstille på lørdagen så var det ingen grunn til å holde igjen på triksene så i finalen i alle klasser ble det dratt frem dobbel-flips. Nivået var skyhøyt og selv om Martin Kvatningen gjorde venstre 720 til høyre dobbel 12 og avsluttet med switch høyre dobbel 1080 så var det kun godt nok til en 4.plass i senior klassa.
Det var Peder Vilhelm Aubert som stakk av med seieren etter at han gjorde switch høyre tail på til blindswop 270 av, switch høyre 2 på blind 2 av, han valgte å kjøre wallriden med en flair mute av, noe som betalte godt. Så høyre cork 7 rev mute på første hopp, bio 9 safety, og avsluttet med sw dub rodeo 9 japan.

Det var ikke noe dårligere kjøring for junior gutter 16-17 år hvor Henning Hansen Pytte fra Kongsberg dro på med switchup bs 270 på dobbel kinken, til 270 pretzel 270 på down railen til lipslide på toppen av wallriden og bs 450 ut av den. På første hoppe kjørte han høyre 7 mute til sw bio 9 med en bow'n arrow grab, og på siste hoppet en vanvittig pen dub 12 mute. Dette ga han en sammlet poengscore på 349. 10 poeng mere en Ferdinand Kjellberg Dahl som havnet på 2.plass.

Dessverre ikke så mange jenter som kjørte junior klassen så det stod mellom Elvira Marie Ros og Tora Johansen, hvor Elvira dro hjem seieren med 271 poeng.

På senior kvinner så kjørte Mary Birkeland, Sandra Eie og Marina Johansen opp mot hverandre og det var Marina som stakk av med seieren. Hun kjørte et variert og kult run hvor rails ga mye poeng.
Hun dro på med switchup på dobbelkinken, unatty railslide på downrailen, blind 2 av flatrailen. Så på hopp kjørte hun høyre 5 safety, til switch høyre 5 revsaftey, og avsluttet med venstre 3 med japan! Solid kjøring og det var veldig tett mellom Marina og Sandra.

Det var 16 deltagere som hadde møtt opp på Hovden når det var «Yngre Junior» som skulle kjøres i gang på søndagen. Det har ofte stått mellom Birk Ruud og Trym Sunde Andreassen, men Mats Lilland og Jesper Koch ga Kongsberg gutten Trym Andreassen noe å tenke på, selv om han i finale runnet sitt hadde 118 poeng bedre en han hadde i kvaliken og dro fra Birk Ruud med 77 poeng. Han startet runnet med en blind swap front 270 på dobbelkinken til switch lip front 450 høyre av downrailen, og front 450 venstre av opprailen. På første hopp kjørte han ikke noe svakere en seniorene, når han knuste på med høyre bio 900 rev mute til switch 900 tail, og avsluttet runnet med en solid dobbel cork 1080 mute.

Hovden leverte og det gjorde alle som kjørte også. Det var god stemning i bakken og været gjorde det så at de fleste fikk begynt på rød/brunfargen sin til påsken. Selv om det blåste litt på søndagen så ga det tydeligvis ingen stopper for noen!

Pallen ble da altså:

Yngre Junior Gutter 13-15år

1.Trym Sunde Andreassen
2. Birk Ruud
3. Mats Lilland

Junior Jenter 16-17år

1. Elvira Marie Ros Baltzersen
2. Tora Johansen
Junior Gutter 16-17år

1. Henning Hansen Pytte
2. Ferdinand Kjellberg Dahl
3. Haakon Ludvig Stenmarck

Senior Kvinner 18 år og eldre

1. Marina Johansen
2. Sandra Eie
3. Mary H Birkeland

Senior Menn 18+ år

1. Peder Vilhelm
2. Jens Johnsen
3. Eirik Sæterøy

Fullstendig resultatlister og NOR Freeski Cup Ranking

NIF-EPI02, 02
NSF - Nor Freeski