Hopp til innhold

Klaus Kongen i Wyller

Klaus Finne kom, han så og han seiret under lørdagens NM i Halfpipe i Wyller. Det skulle en vossing til for å ta skalpen på regjerende mester, Jon Anders Lindstad, som ble pent nødt til å innta sølvplassen. Ulrik Hopp gjorde opp pallen og fikk dermed med seg en bronsemedalje hjem.

I yngre junior var det Henrik Brox som vant mens Wictor Løval og Herman Fodstad utgjorde resten av pallen.

Juniorklassen stilte ikke like mannesterke som seniorklassen, men en vinner ble kåret der også og han het Jon Paulsen Skjerdingstad. Morten Aulin og Markus Leyobo kom hakk i hæl, men måtte ta til takke med henholdsvis andre og tredje plass.

Det var dermed ventet stor spenning i seniorklassen for å se om det var noen som hadde mulighet til å tukte Jon Anders Lindstad i pipe i år. Det er ikke mange som satser stort på pipe i Norge, så at tittelen skulle gå tilbake til Trondheim i år også var lenge forventet.

Det var derimot helt til en viss Vossing ved navn, Klaus Finne, inntok hovedstaden tidligere i uka og begynte sånn smått å kjøre store og høye airs under treningen i pipen på torsdag. Det var lett å forstå at noe var i gjære, men at det skulle bli seier var muligens ikke helt forventet fra noen hold. Men i solskinnet i Wyller i går og med et run som blant annet inneholdt en switch cork 7,  høyre cork 9, venstre cork 9, en svær alley oop flatspin og til slutt en vill cork 1260, så sier det seg selv at det er et run en Norgesmester verdig. Jon Anders Lindstad var hadde også bra høyde på triksene gjennom dagen og hadde også det tekniske på glid, men med et fall i første finalerun gjorde at han tok et litt for safe´t andrerun og dermed ble han henvist til sølvplassen.

Her er hva Klaus hadde å si om dagen og planene hans fremover:

 - Var ganske uforventa å ta førsteplassen i pipen i går.Hadde ingen forventninger før eg kom til finalen. Då ville eg legga ned eit cleant run med ok høgde, og det holdt akurat til førsteplassen. Var artig å "ta tilbake tronen" etter at Jonna har hatt den de siste årene, hehe. Ellers var det kjempeartig å kjøre pipe og prøve seg på dobbelen igjen. (Klaus prøvde seg på et par doble i quarterpipen mellom trening og kvalifisering, jou.anm.) Får tru det går neste gong! Blir nok eit par pipehits under Open Klasse i slutten av april. Forutan NM på Hafjell, så blir eg i Myrkdalen og bygger til Open Klasse i tida framover. Det kjem til å bli heilt sjukt rått!

Det var med andre ord en fantastisk dag i Wyller og det var rundt 25 deltakere som kom for å prøve seg i superpipen. Med istete vegger på over 6 meter, så er det nok til holde seg langt under kanten, men mange av deltakerne dro skikkelig på og mange fikk virkelig luft under vingene, som speaker, Frode Wirum Sæther, så pent sa det.  

Nå har derimot støvet lagt seg over anlegget i Oslo og det skal roes ned med påskeferie før det virkelig tetter seg til mot sesongens siste konkurranse i Nor Freeski Cupen, nemlig NM i Big Air og Slopestyle i Hafjell som starter den 9 April. 

I forhold til hva som har blitt vist av triks og ferdigheter gjennom denne sesongen så er det all grunn til å tro at det vi kommer til å være vitne til noe ordentlig stort i Hafjell om ikke lenge. NM tittelen henger høyt hos de fleste og Aleksander Aurdal er regjerende mester i slopestyle, mens Johan Berg er regjerende mester i Big Air.  Det kan fort tenkes at mange er interresert i få de ned fra kongestolene sine. De kommer ihvertfall til å få hard kamp om de gjeveste medaljene så da passer det vel å avslutte med disse ordene:

Watch the Throne, boys, Watch.The.Throne!

NIF-EPI02, 02
NSF - Nor Freeski