Hopp til innhold

Usterud uslåelig i Kirkerud

Felix Usterud var igjen i det umulige hjørnet og forsvarte seieren sin fra i fjor, da han vant søndagens Big Air i Kirkerudbakken. Vebjørn Svorkmo tok andreplassen foran Johan Berg som dermed måtte ty til tredjeplassen.

Det skulle som vanlig stå om heder og ære da Norges beste freeskiere  igjen møttes til dyst. Som vanlig var publikum vitne til et meget høyt nivå da Nor Freeski Cupen fortsatte i Kirkerud på søndag. Som landslagssjef, Christopher Frankum, sa det:

 - Det er utrolig kult å se hvor høyt nivået er i alle klassene i Norgescupen nå. Det er ikke bare 4-5 stykker som gjør de store triksene som skal til for å vinne, men det er 15-20 og det lover godt for fremtiden, sa Frankum før han ga ut landslagsamling wild card til Birk Ruud etter å ha sett han imponere i den yngre junior klassen.

Ruud kjørte stort og stabilt hele dagen. Han tok seieren foran Trym Andreassen og Tormod Frostad med en strøken dobbel cork 1080. Eneste av sitt slag i den klassen.

I junior klassen var det Henning Hansen Pytte som kjørte best til å kunne smykke seg med tittelen, seierherre. Hansen-Pytte var også vond å ha med å gjøre i dag og hadde en av dagens kuleste dobbelcork hvor han kjørte stort med en critical grab som også så veldig bra ut. På plassene bak kom Mathias Høgås og Marcus Joteig.

Bra nivå var det blant jentene i dag også og Sandra Eie bemerket seg spesielt som eneste jenta som kjørte switch på hoppet. En stor og pen sw5 safety gjorde at hun tok seieren i kvinner senior klassen foran Vilde Johansen og  Johanne Killi.

Men det handler som oftest til syvende og sist om seniorene og Felix Usterud viste igjen at de gamle er eldst og at landslagsplassen hans ikke er ufortjent. Han gjorde forskjellige doble varianter hele dagen, men det var hans dobbel cork 12 med tail som satte spikeren i kiste og ga han dagens seier foran Vebjørn Svorkmo og landslagskompis, Johan Berg.

 Felix var som vanlig godt fornøyd med dagen og seieren:

- Det var veldig gøy, veldig høyt nivå der alle gjorde dobble. Veldig godt gjennomført event. Gøy å se alle sammen igjen og Kirkerud fikk opp et hopp som var veldig sikkert men fortsatt mulig å gjøre store triks.

Nor Freeski Cup fortsetter i Drammen neste helg og da skal det konkurreres i slopestyle. Vebjørn Svorkmo tapte knepent i dag, men er regjerende mester fra Drammen. Dermed er spørsmålet om han også klarer å forsvare sin seier. Det finner vi ut av om en snau uke!

Fulle resultater fra dagen finner du her:

http://bsk.idrett.no/avdelinger/hovedlaget/sysmappe-hovedlaget/nyheter-detalj/?tx_ttnews%5Btt_news%5D=1193&tx_ttnews%5BbackPid%5D=1135&cHash=d44ba7a64b

 

 

NIF-EPI02, 02
NSF - Nor Freeski