Hopp til innhold

Tiril Sjåstad Christiansen

Sjåstad Christiansen med comeback

Tiril Sjåstad Christiansen (19) er endelig klar for comeback i slopestyle i denne ukes World Cup-renn i Park City.

Det er halvannet år siden Sjåstad Christiansen skadet seg etter et mislykket hopp i Aspen hvor hun røk korsbåndet i venstre kne. Hun prøvde å rekke OL i Sotsji, men klarte det ikke. I vinter opererte hun kneet. Etter en lang og hard rehabiliteringsperiode er slopestyletalentet klar for comeback.

- Det føles veldig bra å skulle begynne å konkurrere igjen. Det er dette som driver meg, og jeg har alltid vært et konkurransemenneske. Jeg er selvfølgelig litt spent, men skikjøringen har kommet seg veldig de to siste månedene. Jeg får mer og mer selvtillit på ski for hver dag som kommer. Det har vært ekstremt mye barmarkstrening og testing. Nå har jeg gått inn i en fase med mer og mer skikjøringen og litt nedtrapping på barmarkbiten, sier Sjåstad Christiansen.

Sportssjef Christopher Frankum er spent på hva 19-åringen kan klare i USA.

- Tiril har hatt en god og stødig fremgang de siste månedene i forhold til å kjøre seg inn igjen. Selvsikkerheten i kjøringen hennes ser veldig god ut nå, og vi mener hun er klar for å prøve seg i konkurransesammenheng igjen. Nivået hennes ser bra ut, men det blir hennes første konkurranse på veldig lang tid. Det handler først og fremst å komme seg inn i «gamet» igjen. Når det er sagt, er Tiril en vinnerskalle, og alt kan skje, sier sportssjef Christopher Frankum. 

Mer om rennene på fisski.com

Disse norske stiller i Park City:
Slopestyle

Tiril Sjåstad Christiansen, Geilo
Johanne Killi, Domås
Øystein Bråten, Torpo IL
Aleksander Aurdal, IL Heming
Johan Berg, IL Heming
Felix Stridsberg-Usterud, BSK
Klaus Finne, Voss IL
Martin Haakonsen Kvatningen, Dombås
Eirik Sæterøy Drammen (WC debut)
Jens Aarbakke Johnsen, Lillehammer (WC debut) 

Halfpipe
Jon Anders Lindstad, SPK Freidig

NIF-EPI01, 01
NSF - Nor Freeski