Hopp til innhold

Sæterøy Best På Hjemmebane

Lokalhelten, Eirik Sæterøy, tok hjem seieren på hjemmebane under helgens Nor Freeski Cup i Drammen. Sæterøy tok seieren i sitt siste finalerun under lørdagens konkurranse for seniorene og juniorene. Birk Ruud slo knockout på alle for tredje gang på rad under fredagens konkurranse for yngre junior.

Nor Freeski Cup sin tredje konkurranse for sessongen ble i helgen arrangert i Drammen og slopestyle var på agendaen. Yngre junior startet showet allerede på fredag ettermiddag og kjørte finalene under lysene i parken i Drammen skisenter. Det kryr av talenter i den yngre klassen, men den som defintivt kommer til å gi juniorene kamp om penga neste sessong er Birk Ruud. Etter fire strøkne og stabile runs på fredag sto han til slutt igjen på toppen av pallen. Samme som han gjorde på Skeikampen før jul og Kirkerud forrige søndag. På plassene bak Ruud kom Mats Lilland og Trym Sunde Andreassen. To karer som også kommer til å være farlige neste år. 

Lørdag var det juniorene og seniorene sin tur til vise fram sine kunster og kunster hadde de nok av. Dessverre lå det et godt tåkelag over skianlegget og juniorgutta måtte ta til takke med kun ett av tre railelementer under kvalikk og finale pågrunn av hensyn til dømmingen. Det satte derimot ingen demper på stemningen av den grunn. Gutta gjorde det beste ut av situasjonen og til slutt var det Ferdinand Dahl som sto igjen på toppen av pallen. Han imponerte i tillegg landslagssjef Frankum godt nok til å bli invitert på landslagssamling på Skeikampen i november. På plassene bak Dahl fulgte Eivind Holtet og Morten Aulin.

I senior kvinneklassen var Johanne Killi overlegen og vant foran Nina Rusten og Marina Johansen. Sandra Eie, vinneren fra Kirkerud, hadde ikke helt dagen og endte på en fjerde plass. 

Men igjen, og som vanlig, var det seniorene som skulle få lov til å avslutte ballet. Det var ventet stor spenning til om vinneren fra fjoråret, Vebjørn Svorkmo, skulle klare å forsvare tittelen sin, men det ble dessverre for Svorkmo bare nesten. Han måtte ta til takke med den sure fjerdeplassen. Det var derimot, i likhet fra forrige søndag, enda en lokal shredder som tok seieren hjem. Eirik Sæterøy bor bare et steinkast unna bakken og visste hva som skulle til for å vinne i dag.

Runnet hans besto av høyre 270 på downrailen - prezel 270 av, venstre 270 på flat railen - frontside 450 av og avlusttet railseksjonen med en misty 450 av prismerailen. På hoppene gjorde han en switch venstre rodeo 7 lead tail og ga seg ikke før han hadde landet en switch dobblel 1080 safety grab langt ned i landinga. Seniorene fikk også kun kjøre en rail under kvalikken selvom tåken hadde lettet. Dette i fare for at tåken skulle komme tilbake under kvalikkken og en evt finale ville da blitt avlyst. Sæterøy var ikke helt enig i den avgjørelsen, men var uansett ganske stoka på å dra hjem seieren på hjemmebane. 

Her er hva han hadde å si om dagen:

- Jeg synes egentlig at coursen var ganske bra i dag selv om hoppene var ganske små. Var en godt bygd course og all takk går til parkgutta som har stått på nå den siste uka! Var ganske usikkre forhold på starten av dagen, men bedret seg ganske bra etterhvert. Litt teit, synes nå jeg da, at dommerne valgte kun å ha  en rail i kvallikenk, men sånn ble det nå. Jeg føler jeg klarte å skille meg ganske godt ut siden jeg var en av veldig få som tok dub i dag og er SYYKT stoka på at jeg klarte å vinne på hjemmebane. Jeg hadde ganske mye press på meg fra 1 run i finalen siden jeg mista skia på 2. railen. Men jeg klarte å ta meg sammen og fikk satt et ganske bra run, som var så bra at jeg vant. Forhåpentligvis får jeg, pga dagens prestasjon, kjøre Gran Prix/WC i Park City om 1,5 uke.

En god søknad er ihvertfall lagt inn, men det som derimot er helt sikkert er at Nor Freeski Cup er tilbake allerede neste helg på Oppdal. Igjen skal det konkurreres i slopestyle og det kommer til å være nok av revansjelystne kjørere som kommer til å stille der. Bare å vente i spenning! 

NSF - Nor Freeski