Hopp til innhold

Øystein Bråten

Femteplass til Bråten

Slopestylekjører Øystein Bråten ble nummer fem i tidenes første skikonkurranse i Air & Style i Los Angeles i natt.

Det gjorde at Bråten som beste nordmann endte på 5. plass med triksene og poengsummen fra kvalifiseringen hvor han fikk tellende en switch dobbelcork 1260 med reversed tailgrab og en switch dobbelcork 1440 mutegrab. Etter at store mengder nedbør til slutt finalen avlyst og kvalifiseringsresultatene ble stående som tellende resultat. 

Bråten er fornøyd med selve resultatet, men skulle mer enn gjerne fått kjørt en finaleomgang i tillegg for å forbedret seg enda et hakk.

- Man får ikke gjort noe med været og det er likt for alle, men det hadde vært gøy å få prøve seg litt mer her. Det var et godt hopp og ja, jeg skulle gjerne fått pynta litt på kjøringen i finalen, sier Bråten.

Sportssjef Christopher Frankum forteller at arrangørene er opptatt av sikkerhet.

- Når regnet kom i såpass store mengder, tok de avgjørelsen med grunnlag i sikkerheten som skulle ivaretas. Bråten som kommer fra en nylig seier i Bad Gastein (Red Bull Playstreets) blir beste norske og er meget stabil om dagen. Det blir spennende å se han i verdenscupen i Park City de neste dagene, sier Frankum.

Resultater Air & Style, Los Angeles
1. Gus Kenworthy, USA
2. Alex Bellemare, Canada
3. Vincent Gagnier, Canada
5. Øystein Bråten, Norge
10. Per Kristian Hunder, Norge

NSF - Nor Freeski