Hopp til innhold

Endelig Seier For Svorkmo

Det lot vente på seg, men endelig stemte alt for Vebjørn Svorkmo da han parkerte hele norgeseliten og dro hjem seieren under kveldens Big Air konkurranse i Wyller. Med en strøken dobbelcork 1260 mute til japan grab vant han knepent foran Ulrik Hopp og Robert André Ruud. I tillegg ble han også 5000 kroner rikere.

Oslo Vinterfestival i Oslo Vinterpark fikk en skikkelig kickstart i går da Norges beste juniorer og seniorer skulle kjempe om ikke bare heder og ære, men også en fin bunke med penger, under kveldens Big Air i Nor Freeski Cupen i Wyller. Dagen begynte som vanlig tidlig med trening kl 10 på morningen og det viste seg fort at mange slet litt med farten i mildværet på hoppet i Wyller.

Et hopp som for øvrig holdt svært høy kvalitet. Med flate på 19 meter til kulen og godt med hangtime var det tidlige tegn på at dette skulle bli en dobbelfest uten like. Men, som tidligere nevnt, var det mange på begynnelsen av dagen som slet med farten pågrunn av mildværet. Etter litt effektiv salting og hardere staking fra kjørerne gikk det derimot mye bedre og publikum fikk såkalt valuta for penga når både gutta og jentene begynte å dra på.

Om nivået ikke holder helt verdensklasse så er det ikke langt unna, men kjørere og ledende folk i bransjen lenger ned i Europa ville nok blitt postivit overrasket om de hadde fått et glimt av det som gikk ned i går.

I junior klassen var det Ferdinand Dahl som vant foran Mathias Høgås og Henning Hansen Pytte. Også der et skyhøyt nivå hvor Dahl landet sin switch dobbel 1080 safety grab som har gitt ham seieren i både Drammen og Oppdal den seneste tiden.

Tora Johansen vant junior klassen for jenter, mens Sandra Eie vant over Marina Johansen i senior dame klassen. Eie har for øvrig en av de kuleste sw cork 5´erne blant jentene i det landet her og det er snakk om at det kommer en 7´er snart.

Men i dag var dagen hvor endelig alt klaffet for Vebjørn Svorkmo. Etter noen litt sure fjerdeplasser i blant annet Drammen og på sin egen hjemmebane, Oppdal, var han nå meget godt fornøyd med sin egen kjøring:

- Det var sinnsykt deilig! Selv om jeg har hatt mange gode resultater det siste året, så har jeg ikke vært på toppen siden Drammen i fjor, så seieren smaker ekstra godt! synes det har vært en veldig bra dag! Stort og velbygd hopp med mye hangtime! Godt vær og god stemning! Resten av sesongen blir jeg vel stort sett og finne på Oppdal! Skal være med på NM på Hafjell, og håper og få med meg en internasjonal konkurranse, sa Svorkmo, som muligens blir å finne i Kongsberg i dag da den årlige konkurransen, Snowstock, blir arrangert der i helgen.

Nå blir det en helgs pause i Nor Freeski Cupen, men ikke mer enn det for helgen etter der blir det slopestyle i Hovden  Det er bare å glede seg!

 

 

NIF-EPI03, 03
NSF - Nor Freeski