Hopp til innhold

Birk Ruud Fortsatte Seiersrekken

Birk Ruud gikk igjen ut som seierherre under gårsdagens slopestyle konkurranse i yngre junior og fikk dermed avslutte det som har vært en strålende helg på Oppdal.

Etter en meget vellykket konkurranse på lørdagen med junior og seniorene, var det yngre juniorene sin tur i går til å vise krefter i slopestyle løypa i Vangslia. Til forskjell fra junior og seniorene, så måtte de yngre juniorene slå seg til ro med å kjøre de mindre hoppene i coursen.

Små hopp eller ei, Birk Ruud viste at han har nok kroppskontroll til å gjøre store triks på mindre hopp. Dette er hans fjerde seier på rad og den eneste som egentlig per dags dato kan tukte han, er kompisen Trym Sunde Andreassen som kom på andre plass i dag. Lokalgutten, Balder Gormssønn, tok siste plass på pallen.

Mens mange av deltakerne i yngre junior nøyer seg med 360´er og straight airs, så runnet til Birk Ruud slik ut:

 -       høyre 270 på , frontside 270 av første rail.

-       Switch 270 på til switch av andre rail

-       Swirch høyre bio 9 på første hoppet¨

-       Venstre cork 9 på andre hoppet

-       Og avsluttet med en switch venstre cork 10 tailgrab på siste hoppet.

Dette er et run som er senior nivå verdig, men det viser også at det er bra bredde i den yngre junior klassen og at det finnes potensiale blant flere av kjørerne der.  

Uansett,  Birk Ruud er og blir en vrien nøtt å slå og om han fortsetter i denne stilen kan han fort ende opp som fotballaget Arsenal gjorde i 2003-2004: En hel ubeseiret sesong. Kanskje han også da vil få navnet ”The invincible”?

Det vil tiden vise, men først skal det konkurreres i Hovden om tre uker før Wyller og Hafjell står for tur. Det kommer til å bli en spennende innspurt!

 

NIF-EPI02, 02
NSF - Nor Freeski