Hopp til innhold

Felix Stridsberg Usterud under trening i VM-løypa i helga.

Sterkt lag i slopestyle

På papiret stiller nordmennene med et sterkt lag i slopestyle i årets freestyle-VM.

Etter to treningsdager i helga er nordmennene klare for å kjempe om finaleplasser under tirsdagens kvalifisering. Landslagstrener Luke Allen mener alle nordmennene er gode nok til å kjøre onsdagens finale.

Det unge stjerneskuddet Felix Stridsberg Usterud stiller i spissen for det norske laget, men vil få knallhard konkurranse fra Aleksander Aurdal, Johan Berg og Klaus Finne i tillegg til mange andre sterke slopestylekjørere. På kvinnesiden kan talentfulle Johanne Killi og Vilje Johansen markere seg sterkt.

- Felix har virkelig imponert den siste tiden og er på et svært høyt nivå internasjonalt. Vi godt forberedt til årets VM, og finaleplasser bør være greit innen rekkevidde for alle våre. Og i en finale kan alt skje, sier Allen.

Felix Stridsberg Usterud ble blant annet juniorverdensmester for to år siden og spås en lysende karriere i slopestyle i fremtida. 

Tirsdag er det seks norske slopestylekjørere i aksjon i freestyle-VM i Kreischberg. Under onsdagens finaler vil det nok gå et gjesp blant publikum flere ganger ettersom utøverne stuper ned i et spektakulært målheng etter det siste hoppet. Det er en tradisjonell slopestyleløype med tre rails og tre hopp. Totalt er det 48 menn og 15 kvinner på startlisten. Etter tirsdagens kvalifisering vil det være 10 menn og seks kvinner på startlisten i onsdagens finale.

NIF-EPI01, 01
NSF - Nor Freeski