Hopp til innhold

Aleksnder Aurdal

Aurdal og Johansen til finale

Aleksander Aurdal (26) fra Heming og Vilde Mathilde Johansen (19) fra Hemsedal er klar for onsdagens finaler i slopestyle under VM i freestyle i østerrikske Kreischberg.Aurdal er klar for onsdagens slopestylefinale under freestyle-VM i østerrikske Kreischberg etter en forrykende thriller.
- Jeg har nok aldri vært med på maken. Jeg lå sist av de som var klare for finalen foran den andre kvalifiseringsrunden, men så er det ingen som passerer meg. Dette er utrolig, men selvfølgelig kjempemoro, sier Aurdal.

Han er den eneste norske i herreklassen som kvalifiserte seg for onsdagens finale i årets VM. Der får han konkurranse av ni andre slopestylestjerner. Det var fem utøvere som kom seg videre fra den første kvalifiseringsgruppen, og Aurdal var sist av disse.
- I dag hadde jeg flaksen på min side, og dette skal egentlig ikke gå an. De andre norske har ikke marginene på sin side, men jeg skal uansett gi alt i onsdagens finale, sier han.

Aleksander Aurdal har flere finaleplasser fra tidligere internasjonale konkurranser, men rangerer syvendeplassen fra årets OL i Sotsji som hans største prestasjon i karrieren så langt.


Felix Stridsberg Usterud

Det var også forventninger til Felix Stridsberg Usterud, Johan Berg og Klaus Finne under tirsdagen kvalifisering, men ingen av dem kom seg videre til onsdagens finale. Berg gjorde klare feil, men Stridsberg Usterud og Finne gjorde leverte fine run i VM-løypa.
- Jeg synes gutta kjørte bra i dag, og vi kunne fort hatt med flere i finalen. Uansett er det bra med to norske i finalen og der kan alt skje, sier landslagstrener Luke Allen.


Johan Berg fikk det ikke til i årets VM.


Vilde smilte etter at finaleplassen var sikret.

Kjempeglad

Vilde Mathilde Johansen (19) fra Hemsedal er klar for finale i slopestyle i Kreischberg onsdag.

- En utrolig lettelse. Dette er det beste jeg har gjort noen gang. Jeg ble nummer fire i den internasjonale konkurransen European Open i Laax sist vinter, men dette er større, sier Johansen i målområdet etter at hun kvalifiserte seg som sjette og siste jente.


Kvalifiseringen i formiddag ble en skikkelig thriller om de siste plassene. Vilde Johansen klarte akkurat å kvalifisere seg, mens Johanne Killi havnet på 8.-plass og er ute av finalen.

- I finalen skal jeg slippe meg mer løs. Jeg har enda mer å gi på hoppene og på railsene og har ingenting å tape, sier Johansen.


Talentfulle Johanne Killi klarte derimot ikke å komme til finalen, men var svært nær. Killi fikk til et brukbart første run og mislyktes i det andre. 


Johanne Killi kjørte bra i sitt første run.

NIF-EPI01, 01
NSF - Nor Freeski